in

Tweede Kamer wil dat kindje bij geboorte naam van beide ouders kan krijgen

De Tweede Kamer wil gaan instellen dat kinderen bij de geboorte de achternaam van beide ouders kunnen krijgen.

Voor de achternaam van een pasgeboren kind moeten ouders op dit moment kiezen tussen één van beide namen. De Tweede Kamer wil dit veranderen en mogelijk maken dat beide namen aan een kind kunnen worden gegeven.

De NOS bericht dat een meerderheid van de Kamer het kabinet opriep om met een wetsvoorstel te komen die dit mogelijk kan maken. De Kamer ging hierin tegen het advies van minister Sander Dekker. De minister van Rechtsbescherming voelde hier niets voor, aldus het AD.

In veel Europese landen is dit al mogelijk. In de meeste Spaans en Portugees sprekende landen is het zelfs de gewoonte om beide namen aan een kind te geven.

De motie werd ingediend door regeringspartij D66, met steun van de VVD, PvdA, Partij voor de Dieren, 50Plus en Denk. De partijen CDA, ChristenUnie, PVV, SP, SGP en Forum voor Democratie stemden tegen.

In het filmpje hieronder is te zien hoe Laura Kraak, initiatiefneemster van een petitie hierover, haar beweegredenen uitlegt.

Wat vind jij? Ben je het ermee eens dat een kindje de achternaam van vader en moeder zou moeten kunnen krijgen? Laat het ons weten in de reacties!

Koppel vertelt hoe ze samen 100 kilo afvielen in minder dan een jaar

Glitter op de testikels van honden is de meest absurde trend die we ooit gezien hebben.