in

Twee verpleegsters maken van een saaie dag in het ziekenhuis een bijzonder en emotioneel feestje

Het is vreselijk om te horen dat iemand voor lange tijd in het ziekenhuis moet liggen. Het maakt niet uit hoe oud iemand is, het idee dat die gene de hele dag in bed moet doorbrengen is niet fijn.

Maar wanneer je hoort dat een kind voor langere tijd in het ziekenhuis moet worden opgenomen kan ik me niet voorstellen hoe zo’n jong iemand zich al die tijd gaat vermaken.. Kinderen moeten buiten spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes, de wereld ontdekken en nieuwe dingen leren. Ze moeten hun tijd niet alleen doorbrengen in een kamertje waar ze wachten op de volgende controle of behandeling.

Lees ook  Famke Louise wil koste wat het kost Valentijnsdate

Make a Wish en natuurlijk de bekende Cliniclowns zijn er om kinderen even van hun ziekte af te leiden en weer een lach op hun gezicht te toveren. In Nederland hebben we ook het Ronald McDonald huis. Ouders kunnen op deze manier meer tijd met hun kinderen in het ziekenhuis doorbrengen. Maar het is een fijne gedachte te weten dat er voor de momenten waarop ouders niet bij hun kind kunnen zijn zulke lieve en betrokken verpleegsters bestaan zoals in deze video!

Lees ook  ’Ik drogeer mijn kind om rust te krijgen’

Het meisje in de video leidt aan kanker en de verpleegsters in de video zorgen ervoor dat dit meisje de tijd en aandacht krijgt die ze verdient Hoewel ze een beetje verzwakt zal zijn van de chemo fleurt de kleine meid helemaal op wanneer ze haar favoriete nummer hoort! De twee verpleegsters twijfelen geen moment en doen vrolijk een dansje mee op deze anders zo saaie middag.

Deel deze mooie video met je vrienden op Facebook als je ook vindt dat verpleegsters bij de meest bijzondere mensen op de wereld horen!

Vader weigert naast een 5-jarige met Down syndroom te eten – dan doet de ober het juiste!

¨Mama wil ons vermoorden!¨ – zwangere vrouw rijdt oceaan in met kinderen schreeuwend op de achterbank