in

Twee verdachten aangehouden voor schietpartij Amsterdamse rapper

Op de Nieuwersluishof in Amsterdam Zuidoost is vannacht de woning van de moeder van Danzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe, beschoten.

Dat bevestigen meerdere bronnen. De rapper raakte dinsdagmiddag zelf gewond bij een schietpartij in de Vechtstraat in Zuid.

Daarvoor zijn inmiddels twee verdachten aangehouden: gistermiddag een 21-jarige man uit Amsterdam en vannacht een 20-jarige man uit Amsterdam.

Even voor 03.30 uur kreeg de politie de melding van de schietpartij van vannacht. Eenmaal ter plaatse werd geconstateerd dat er meerdere keren geschoten was op een woning.

‘Hierbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen,’ schrijft de politie op Twitter. Op beelden is te zien hoe een raam in de woning is doorzeefd met kogelgaten.

Een buurtbewoner laat weten ‘een salvo’ gehoord te hebben en dat er bij een huis in de straat meerdere kogelgaten in een raam te zien zijn.

,,De politie was er heel snel en er hing ook vrij snel een helikopter in de lucht.” Volgens de buurtbewoner is het vaak onrustig in de wijk.

Lees ook  Ongeboren baby lijdt beroerte in de baarmoeder. Maar mama krijgt het pas te horen wanneer hij 6 maanden oud is.

,,Er wordt twee keer geschoten in Zuid en er worden camera’s opgehangen, wanneer is Holendrecht aan de beurt?”

De recherche en Forensische Opsporing zijn aanwezig in de straat om onderzoek te doen. De politie verwacht in de loop van de dag met meer informatie te komen.

Bigidagoe
Afgelopen dinsdag raakte de 23-jarige Danzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe, bij een schietpartij in de Vechtstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt gewond.

Hij is buiten levensgevaar. Vandaag is bekend geworden dat de woning van zijn moeder in Zuidoost is beschoten.

De politie heeft donderdag twee verdachten aangehouden de schietpartij van dinsdag op rapper Bigidagoe.

Het gaat om een 21-jarige Amsterdammer die is opgepakt in Leeuwarden en een 20-jarige stadgenoot in Amsterdam-West.

De aanhouding in Leeuwarden was woensdag rond 17.00 uur en een arrestatieteam pakte in de nacht van woensdag op donderdag de tweede verdachte op rond 02.30 uur. De politie kan niet meer informatie geven, omdat de verdachten in beperkingen zitten.

Lees ook  “Vechtershond” werd gered uit een hel op aarde, dan springt hij op de jongen, maar om een prachtige reden

Tweede schietpartij Vechtstraat
Enkele uren na de schietpartij op Bigidagoe raakte een man gewond toen de woning van rapper Justin Z. werd beschoten, eveneens in de Vechtstraat in Zuid.

Als reactie op de twee schietpartijen in de Vechtstraat besloot burgemeester Halsema om camera’s te plaatsen. Ook zullen wijkagenten extra in de buurt aanwezig zijn en zal er vaker gesurveilleerd worden.

Bigidagoe wordt gezien als de rechterhand van Joël H., alias Joey AK, de frontman van Zone 6 uit Holendrecht. Rond deze rapformatie, waarvan sleutelspelers aan de internationale drugshandel worden gelinkt, is het al maanden onrustig. Anderen uit de periferie van de groep zijn geliquideerd.

Joey AK wordt beschuldigd van het rond de jaarwisseling ontvoeren van een vrouw en haar jonge kinderen, het overgieten van de vrouw met kokend water en het op haar hoofd slaan met een vuurwapen.

Man (75) rijdt met slakkengang over A28 na droevig telefoontje: ‘Ze vertelden me dat ik kanker had’

Politie: Pas op voor ‘Italiaanse oplichtingstruc’ langs Franse snelweg