in

‘Twee Nederlanders gedood in Zuid-Afrika’

Een 53-jarige man en een 75-jarige vrouw, allebei uit Nederland, zijn woensdagavond gedood in Zuid-Afrika. Dat gebeurde in het huis van de man. Dat melden enkele Zuid-Afrikaanse media.

Volgens de Afrikaanse media klopten twee mannen aan bij het huis van een 53-jarige Nederlander. Zij vroegen om werk, maar werden weggestuurd door de bewoner omdat hij geen werk voor ze had.

In plaats van dat de twee mannen weggingen, verschenen er plots meer mannen waarvan er één ook een geweer bij zich had. Zij drongen het huis binnen en bonden de vier mensen die aanwezig waren in de woning vast.

Lees ook  Monster plakt kat vol met ducttape en dumpt hem. Redster barst in tranen uit terwijl ze verhaal voor de camera doet.

De mannen roofden verschillende waardevolle spullen uit het huis, en lieten de vier mensen vastgebonden achter.

Twee Nederlanders, de 53-jarige eigenaar van de woning en een 75-jarige vrouw die er op bezoek was, stikten daardoor.

De andere twee slachtoffers, de moeder en vrouw van de eigenaar, overleefden de overval wel. Zij wisten zich los te maken en konden de politie waarschuwen.

Lees ook  88-jarige vrouw met rollator tijdens wandeling mishandeld en beroofd

De overval vond plaats in Marloth Park. Dat is een vakantiestad gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika in de provincie Mpumalanga.

De Zuid-Afrikaanse politie laat weten dat de verdachten nog niet zijn opgepakt. De politie roept mensen die tips hebben op om zich te melden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kon de gebeurtenis donderdagavond niet bevestigen.

Sven werd met rolstoel en al de trein uitgetild door twee studenten: ‘Ik nam te veel plek in’

Moeder schiet eigen kinderen en zichzelf dood