in

Twee doden bij brand in appartementencomplex Delden

In het Overijsselse Delden is in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand uitgebroken in een appartementencomplex aan de Stadshagen. Twee bewoners hebben de vuurzee niet overleefd.

De melding van de uitslaande brand kwam even na 0.45 uur binnen. Vanwege de felle brand en de rookontwikkeling werden de bewoners van alle 37 appartementen geëvacueerd.De rook in de gangen maakte de ontruiming van het complex lastig voor de brandweer.

Eén bewoner werd zwaargewond uit een woning gehaald en naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar later overleden. Het andere dodelijke slachtoffer werd pas na het blussen gevonden in de woning.

Lees ook  Bejaarde man (79) zwaargewond achtergelaten na aanrijding

Het gaat om de bewoners van de woning waar de brand uitbrak. Er ligt nog één bewoner in het ziekenhuis vanwege het inademen van rook.

Grote reddingsactie
Het vuur was binnen een half uur al snel onder controle, maar toch waren veel hulpdiensten opgeroepen.

Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Twente had dat er enerzijds mee te maken dat de brand ontzettend fel was, en anderzijds waren er veel handjes nodig voor de ontruiming van het complex.

“In de flat wonen vooral ouderen. We hadden voldoende mensen nodig om hen te helpen uit het complex te komen”, zegt hij tegen Hart van Nederland.

Ongeveer tien mensen zijn met een hoogwerker van hun balkon gehaald. De andere bewoners konden via vluchtwegen veilig naar buiten. Verder kwamen tien ambulances ter plaatse en ook was een traumahelikopter opgeroepen.

Lees ook  Badr Hari stapt weer de ring in: ‘Ik wil wraak’

Veel rook- en brandschade
Vanwege de rook- en brandschade kunnen bewoners voorlopig niet terug naar hun appartementen. Een deel van hen is opgevangen in een hotel en in het naastgelegen verpleeghuis. De andere bewoners zijn hebben de nacht doorgebracht bij familie.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. De politie en brandweer doen nog onderzoek naar de oorzaak. Verder is er ook nog niets bekend over de identiteit van de twee slachtoffers.

Politie beëindigt groot illegaal feest in koelcel in Zeist

20 jaar lang 250.000 euro per jaar: Koningsdagtrekking valt in Oisterwijk