in

Trump past wet aan en staat import van olifantentrofeeën in de VS toe.

Afgelopen woensdag kondigde president Donald Trump aan dat hij de ban om olifantentrofeeën uit Zambia en Zimbabwe te importeren zal opheffen.

De ban werd in 2014 geïntroduceerd door Barack Obama om het wildleven in de streek te beschermen.

Dierenrechtenorganisaties zijn niet te spreken over de beslissing.

In 2014 legde Barack Obama een importverbod op van olifantentrofeeën vanuit Zambia en Zimbabwe. De toenmalige overheid overwoog toen dat de import verschillende diersoorten in de streek bedreigd.

Maar de overheid van Trump denkt daar anders over. Ze vinden dat de export van deze trofeeën deze landen economisch ten goede komt. Daarom wordt de ban opgeheven.

Lees ook  Deze halve kerstboom is perfect voor mensen met een kat
Inkomsten voor conservatie

“Legale, goed gereguleerde sportjacht als onderdeel van een goed beheerprogramma kan de instandhouding van bepaalde diersoorten ten goede komen doordat de lokale gemeenschappen stimuli krijgen om de soorten te conserveren en door broodnodige inkomsten in conservatie te investeren”, verklaarde de US Fish and Wildlife Service in een verklaring.

Maar de beslissing zette kwaad bloed bij dierenbeschermers, die zeggen dat deze beslissing precies tot meer stroperij zal leiden. Olifanten worden gejaagd voor hun slagtanden en zijn sinds 1978 een bedreigde diersoort, schrijft Fox News.

“Verwerpelijk gedrag van de Trump administratie. Er worden al 100 olifanten per dag gedood. Dit zal tot meer stroperij leiden”, schreef The Elephant Project op Twitter.

De Trump familie zijn zelf toegewijde jagers. De zonen van Trump kregen onlangs heel wat tegenkanting omwille van hun passie voor de jacht.

Lees ook  Hotelgasten slapen zonder het te weten een week lang met een lijk in hun kamer..

Wat vind jij van deze beslissing? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit met je vrienden!

Vrouw vindt straathond met zes puppy’s – als ze dichterbij kijkt, ziet ze een handje tussen hen uitsteken.

Ken je die lieve Helen Helmink uit Goede Tijden, Slechte Tijden nog? Zó ziet ze er nu uit!