in

Trouwe hond weigert ziekenhuis te verlaten waar baasje maanden geleden overleed.

Een verwarde en rouwende hond wacht al maanden voor het ziekenhuis waar zijn baasje vier maanden geleden overleed. Zijn 59-jarige eigenaar werd tijdens een straatgevecht in Novo Horizonte, Brazilië, neergestoken. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed later aan zijn verwondingen.

De hond wacht op een doek voor de receptie en staart naar binnen alsof hij verwacht dat zijn baasje alsnog zal komen opdagen. Soms gaat hij overdag wandelen op zoek naar voedsel, maar komt altijd terug.

Lees ook  Als je dit binnenkort tegenkomt in je tuin dan heb je een levensgevaarlijk nest gevonden

Het personeel leerde de hond kennen, en boden hem eten en water aan. Osvaldo Palota Sobrinho, de ziekenhuisdirecteur, meldt dat de hond “extreem tam, onderdanig en geduldig is.” Hij probeerde niet een keer naar binnen te gaan.

“We kunnen nog veel leren van dieren” schrijft advocaat Cristine Sardella over de hond op Facebook.

Lees ook  Kantoorhond vermindert stress, fix er vandaag nog één

“De hond zit elke dag voor de deur van het Santa Casa de Novo Horizonte te wachten op zijn eigenaar die spijtig kwam te overlijden. Ik hoor dat hij door enkele mensen geholpen wordt. Hij wacht tevergeefs, maar de liefde voor zijn baasje is oneindig. En zo leren dieren ons mensen wat ware liefde is.”

Hunk neemt de dakloze vrouw elke dag mee voor lunch – weken later ontdekt hij een verbazingwekkend geheim

Wonder: Doodzieke 12-jarige geneest helemaal op eigen kracht.