in

Trein raakt betrokken bij dodelijk ongeval en inzittende schrijft NS indrukwekkend bericht

Afgelopen jaar maakte Jennifer Bolink uit Kappelle een erg vervelende situatie mee, zo schreef zo op Facebook. Terwijl ze in de trein zat, het traject Roosendaal – Dordrecht, was er een aanrijding met een auto.

De trein toeterde nog wel en begon te remmen, maar toch kon een botsing niet voorkomen worden. Er volgde een enorme klap. Ze zag de machinist in schok uit de cabine naar buiten lopen, compleet verslagen over wat hij net had meegemaakt.

Jennifer besloot de NS een bericht te sturen over haar ervaring. Ze vertelde dat ze meer dan genoeg heeft geklaagd over vertragingen, maar dat ze na deze nare ervaring het niet zo snel meer zal doen.

Ze wilde de treinmaatschappij complimenteren voor hun reactie op het tragische ongeval. De hulpdiensten waren bijna direct ter plaatse en er werd vanuit NS duidelijk gecommuniceerd naar alle reizigers. Hieronder kan je haar volledige bericht lezen.

“Helaas maakte ik vandaag mee wat ik nooit mee hoopte te maken; een aanrijding tussen de trein waarin ik zat en een auto, op het traject Roosendaal-Dordrecht.

Lees ook  Verpleegster roept rouwende vader om 3 u. ’s morgens binnen – neemt nooit eerder vertoonde beslissing voor jonge moeder in coma.

Samen met mijn vriendin zat ik, met nog een heleboel andere mensen, in de eerste coupé. Nadat de trein toeterde en begon te remmen was er een immense klap. Gelukkig hebben we het alleen gevoeld en gehoord, maar al snel was duidelijk dat er iets goed mis was. We zagen de machinist naar buiten lopen, in shock met de handen in het haar, verslagen over wat hij zojuist voor zijn ogen had zien gebeuren. De aanblik van hem zal ik niet snel vergeten, de aanblik van mensen die het nodig vonden om te klagen en foto’s te maken evenmin.

Gezien ik vrijwel iedere dag met de trein reis, heb ik al heel wat vertragingen meegemaakt, die ik niet altijd, of eigenlijk nooit, waardeerde en waar ik meer dan eens over klaagde. Na vandaag zal ik dat echter niet meer zo snel doen. De communicatie vanuit NS was duidelijk, bussen werden geregeld en flesjes water werden uitgedeeld. Bij het uitstappen uit de trein werden we vanwege het hoogteverschil de trein uit geholpen. Achteraf verbaas ik me nog steeds over de snelheid waarmee hulpdiensten ter plaatse waren.

Lees ook  Man gooide hond uit de auto langs de kant van de weg, gelukkig zag deze oplettende man het gebeuren

Ons eerste instinct was om naar de machinist te gaan, hem te troosten en bemoedigende woorden toe te spreken. Vanuit de trein zagen we echter dat meerdere mensen zich al om je bekommerden en gezien wij de trein niet uit mochten konden we niet meer doen dan machteloos toekijken hoe je moeite moest doen om op beide benen te blijven staan. Misschien was het de eerste keer dat je dit meemaakte, misschien kun je het niet meer op één hand tellen. Hoe dan ook hoop ik met heel mijn hart dat dit dan in ieder geval de laatste keer was.

Mijn complimenten en respect gaan uit naar het personeel van NS en naar de hulpverleners. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer, naar ieder die betrokken was, maar vooral ook naar de machinist, die ik via deze weg alsnog veel sterkte en kracht wil toewensen. “

Het is altijd tragisch als er een dodelijke aanrijding plaats vindt. Jennifer kreeg terecht veel complimenten over haar mooi geschreven post.

Deze buren vinden een hond bevroren in de sneeuw en ontdekken dan dat het eigenlijk ook een mens verbergt

De vriendin staat erop dat hij zijn hond afstaat, maar dan plaats hij deze advertentie online