in

Transgenders Heerlen op de vlucht voor pesterijen: ‘Ze dreigden ons dood te maken’

Een transgenderstel uit het Limburgse Heerlen ontvlucht zijn appartement vanwege voortdurend getreiter door hangjongeren. Kristiana Moretti en Arianne Brink worden al anderhalf jaar lang gepest, uitgescholden en zelfs mishandeld.

“We worden uitgescholden voor kankerhoer en kankerlesbo”, vertelt Moretti. “En ze dreigden ons dood te maken. Zes weken geleden werd ik bij de flat achtervolgd door iemand op een scooter met een mes. Ik kon dat mes ontwijken door in de bosjes te springen.”

Lees ook  24-jarige man gooit eigen hond van gebouw en krijgt maar 3 jaar cel

Onacceptabel
Burgemeester Emile Roemer van Heerlen vindt de pesterijen onacceptabel. In een verklaring zegt hij dat gemeente en politie alles hebben gedaan om de discriminatie aan te pakken en in te grijpen. “Gebiedsverboden, extra politiepost in de flat, extra mobiele camera’s, ouders van de jeugd ontboden, antidiscriminatiebureau betrokken, straatcoaches ingezet, desondanks willen ze graag verhuizen en heb ik ook daarbij meegeholpen”, aldus Roemer op Twitter.

Harde kern
De gemeente zegt dat er camera’s zijn geplaatst;in de flat waar het stel woont. Ook zijn er gesprekken geweest met de groep hangjongeren en met hun ouders. Volgens de politie is de groep inmiddels& uiteengevallen, maar Moretti betwijfelt dat. Zij zegt dat de groep weliswaar kleiner is geworden, maar is de harde kern er nog steeds.

Lees ook  Kleuter (4) ziet hoe vader wordt doodgeschoten in Amstelveen

Moretti en Brink vertrekken morgen uit de Auroraflat. Waarheen het koppel nu verhuist, willen ze niet zeggen.

Toen ik werd geboren, was ik dronken

Bibian Mentel vertelde kinderen voor vakantie: Wellicht de laatste met mama