in

Tranen bij moeder nadat maar één iemand naar verjaardag van zoon (5) met Down komt

‘Wat een vreselijke dag. Mijn hart is gebroken.’ Met die woorden heeft een Amerikaanse vrouw een emotionele video op TikTok geplaatst waarin ze vertelt over het verjaardagsfeestje dat ze voor haar 5-jarige zoon met het syndroom van Down organiseerde. Er kwam maar één vriend langs.

De video werd in drie dagen tijd al meer dan 7 miljoen keer bekeken en meer dan 65.000 mensen plaatste al een reactie. In tranen vertelt de vrouw – die haar naam niet noemt, maar op haar profielfoto afgebeeld staat met een man en twee kinderen – hoe ze voor de verjaardag van haar zoon een drive-by-feestje had georganiseerd. Vrienden konden langs hun huis rijden en haar kleine jongen een fijne verjaardag wensen. Dat gebeurde niet, er kwam maar een iemand opdagen.

Lees ook  Giancarlo was 19 - zijn moeder deelt laatste hartverscheurende bericht: 'ik ben ok, mam, ik hou ook van jou'

Pijn
,,Dat is voor geen enkel kind leuk”, snikt ze in de TikTok. ,,Mijn zoon heeft het syndroom van Down. En het deed pijn dat hij niet begreep wat er aan de hand was. Wat als hij het beseft? Wat als hij zich realiseert dat hij met opzet wordt uitgesloten? Waarom?”

Daarop barst ze in huilen uit en zet ze de camera uit. Het filmpje leidde tot een stortvloed aan reacties van andere TikTok-gebruikers, die de vrouw een hart onder de riem wilden steken. ‘Dit is vreselijk voor deze arme mama. Wees betere ouders’, klonk het. En iemand anders schrijft: ‘Mijn hart breekt voor haar en voor hem. Mijn zonen worden deze maand 5. Ik snap het. Het is het griezeligste wat er is als je kind gekwetst wordt en je daar helemaal niets aan kan doen.’

Lees ook  18 jaar na het redden van deze chimpansee kruisen hun ogen opnieuw – alle waarschuwingen negerende, komt ze te dichtbij.

‘Ik huil er vaak om’
Ook lotgenoten steken de moeder een hart onder de riem. ‘Mijn twee kinderen met het syndroom van Down (12 en 11) zijn nog nooit uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje, behalve dat van hun neefjes en dat was omdat het moest. Ik weet dat de kinderen in hun klas de afgelopen jaren naar heel wat feestjes geweest zijn. Ik snap het. En ik huil er vaak om.’

@nosilla865The worst day. My heart is broken. Please raise your littles to be kind.

♬ original sound – nosilla865

Premier Rutte: ‘Te veel besmettingen, nieuwe afspraken gemaakt’

Kinderen stervende Mark (39) krijgen quarantainerekening: 9800 euro