in

Tragisch einde aan zoektocht vermiste Max Meijer (23)

De Belgische politie is gestopt met actief zoeken naar de vermiste Nederlander Max Meijer (23). Dat maakte de dienst vrijdag bekend.

„Sinds Meijer als vermist is opgegeven hebben we alles uit de kast gehaald hem te vinden. Alle tips die we binnenkregen zijn we tevergeefs nagegaan”, laat woordvoerder Sven Lommaert van de Antwerpse politie weten.

Volgens Lommaert is er diverse malen gericht in het water bij dokken gezocht met boten. „Ook zochten we op het droge met veel agenten naar hem. Helaas hebben de inspanningen niet geleid tot het terugvinden van Max.”

Vermist na stapnacht
De 23-jarige Max Meijer uit Ossendrecht werd op 8 december als vermist opgegeven toen hij zich niet meldde na een stapnacht in de Belgische havenstad.

Rond vijf uur ’s ochtends parkeerde hij zijn auto op de Oudeleeuwenrui om nog even een pita te eten met een vriend in een kebabzaak aan de Schippersstraat.

Meijer was eerder klaar met eten en zei dat hij vast naar de auto zou lopen om daar een sigaret te roken, aldus de politie.

Toen zijn kameraad later bij de auto van Meijer aankwam was die in geen velden of wegen te bekennen.

Na de vermissing maakte de politie aan de hand van camerabeelden een reconstructie van de route die Meijer in Antwerpen-Noord aflegde.

Lees ook  Julia Mekkes (ex Dave Roelvink) laat niets aan je verbeelding over

Uit een analyse van de beelden concludeerde de politie dat Meijers gedrag verandert wanneer hij in de Amsterdamstraat aankomt: zijn pas lijkt minder vast.

„We hebben daar geen verklaring voor en de speurders zouden willen weten wat de aanleiding zou kunnen zijn”, liet een politievoorlichter eerder weten. „Misschien heeft iemand gezien wat er gebeurd is of hoe het komt dat zijn gang anders is.”

Nergens meer in beeld
De camera filmt Meijer tot aan het kruispunt met de Bataviastraat. Vanaf dat punt komt hij nergens meer in beeld.

„We vragen aan iedereen die in deze omgeving vanaf kwart voor zes aanwezig was, om toch eens goed na te denken of ze Max niet gezien hebben.

Wat verderop is de Waagnatie waar toen een feestje op zijn einde liep en er is ook een discotheek, Roxy, die aan het sluiten was.

We gaan er echt van uit dat iemand Max moet hebben gezien”, luidde een eerdere oproep van de Antwerpse politie in een Belgisch opsporingsprogramma.

Waarschijnlijk niet meer in leven
De politie gaat er in elk geval van uit dat Meijer niet levend wordt teruggevonden. „Er zijn diverse scenario’s”, aldus de politie.

Lees ook  Barbie gaat lekker los tijdens Miss InterGAYlactic 2018

„Zo kan er sprake zijn van een noodlottig ongeval, waarbij Max in een van de wateren terecht gekomen is. Dat gebeurt hier helaas wel vaker. Maar ook een misdrijf sluiten we niet uit.”

“Zo kan er sprake zijn van een noodlottig ongeval, waarbij Max in een van de wateren terecht gekomen is. Dat gebeurt hier helaas wel vaker”

De politie bracht de familie van Meijer donderdagnamiddag op de hoogte van het besluit niet meer actief naar de Brabander te zoeken.

Zus Amy plaatste daarop een bericht op Facebook, waarbij ze diverse scenario’s wat er met Meijer gebeurd kan zijn op een rij zet. „Misschien komen we wel nooit te weten wat er met hem gebeurd is.

Is hij beroofd? De man met de jas die erg veel lijkt op die van Max is niet gevonden. Zijn telefoon geeft signaal tot 9.30 uur… Is hij deze verloren? Of is deze bij de persoon met de jas?

Of is het een noodlottig ongeluk?” Ze schrijft dat er ’een heleboel vragen en geen antwoorden’ zijn, maar hoopt dat getuigen zich toch nog melden. Tot slot bedankt ze iedereen voor het getoonde medeleven.

Zeer ondervoede hond gedumpt en achtergelaten op straat

’Mijn 2 dochters overlijden als er niets gebeurt’