in

“Toeristen, rijdt niet op olifanten” – nieuwe schokkende beelden uit Thailand

In Thailand en in veel andere Aziatische landen is het heel gebruikelijk om een olifant toeristen te zien vervoeren. Maar de waarheid is dat deze olifanten veel lijden.

Enkele hartverscheurende foto’s die onlangs op Twitter zijn geplaatst, zijn hiervan het bewijs. De foto’s zijn gemaakt in Phuket, een van de populairste toeristische bestemmingen in Thailand.

De foto’s laten zien hoe olifanten bloed op hun hoofd hebben, met veel littekens op de huid. Olifanten worden getraind door middel van metalen haken op het hoofd, meldt Unilad.

De afbeeldingen werden op Twitter geplaatst door Abang Da Balik en gingen onmiddellijk de wereld rond.

Lees ook  Vrouw komt thuis van vakantie en krijgt likjes van honden. Volgende dag vecht ze voor haar leven

Elk jaar gaan duizenden toeristen naar Thailand in de hoop een olifantentocht te kunnen maken. Maar de waarheid is dat brutale praktijken deze toeristische attractie mogelijk maken.

Er zijn gevallen bekend van trainingen waarbij de arme dieren gemarteld en zelfs doodgeslagen zijn.

Toeristen worden nu gevraagd om niet op olifanten te rijden. Hiermee kan deze mensonterende praktijk stoppen.

World Animal Protection geeft aan dat in Azië 77% van de 3000 olifanten die in de toeristenindustrie werken misbruikt worden.

Thailand is al een tijdje bezig met het proberen om deze wrede praktijken een halt toe te roepen, aldus Unilad.

Lees ook  Echtgenote van Nederlandse ambassadeur Beiroet overleden als gevolg van explosie

Dr. Patrapol Maneeorn, dierenarts van het National Parks Department, Wildlife and Plant Conservation, vraagt toeristen om niet meer op olifanten te rijden. Dit zou de eerste grote stap zijn om deze dierenmishandeling tegen te gaan.

Dieren zijn niet op deze aarde voor menselijk vermaak. Ze behoren in hun natuurlijke omgeving. Willen we een wereld waar kalfjes zonder genade aan hun moeder worden ontrukt, veroordeeld tot een leven van mishandeling, ten behoeve van plezierritjes?

Als je ook wil dat deze praktijken meteen stoppen, deel dit artikel zodat meer mensen zich bewust zijn van de erbarmelijke omstandigheden waarin deze olifanten zich bevinden!

Fokker stopt met mutantenkat: ‘Pronken met een dier dat eigenlijk gehandicapt is’

Rogier deelt eerste kiekje van pasgeboren dochtertje.