in

Toeristen lachen terwijl ze op de olifanten rijden. Maar de vreselijke waarheid breekt het hart.

Olifanten in gevangenschap worden vaak gebruikt om toeristen te entertainen. Ze geven mensen ritjes en schilderen zelfs schilderijen. Langs de buitenkant ziet het er leuk uit, maar de olifanten betalen een hoge prijs.

In vele Aziatische landen, waaronder Thailand, worden pasgeboren olifanten van hun moeders gescheiden en in kleine houten kooien gestopt. Daar worden ze “getemd” zodat ze voor het toerisme gebruikt kunnen worden.

Een gebrek aan voeding, fysieke mishandeling en brandwonden zijn slechts enkele dingen die de olifanten moeten ondergaan. Ze kunnen niet slapen omdat de kooien zo klein zijn dat ze niet kunnen liggen. De babyolifanten worden zo minstens een week gehouden. Dit ritueel heet “phajaan” of het breken van de olifant.

De folteraars weten precies waar ze mee bezig zijn. Ze weten precies wanneer de olifant gebroken is en klaar is om een valse vertrouwensband met de mensen op te bouwen. Alleen op dat moment krijgt de olifant voor de eerste keer voedsel en water.

Op dat moment is de ziel van de olifant al gestorven en wacht hen een lang leven van erbarmelijke omstandigheden.

Het doel is om de olifanten geld te laten opbrengen of hen in te zetten in de illegale houtkapindustrie.

Gelukkig zijn er mensen in Thailand die ervoor vechten om de levens van deze olifanten te verbeteren. Een van hen is Sangduen. Toen ze een klein meisje was, zag ze een olifant die zo zwaar mishandeld werd dat het dier het uitschreeuwde van de pijn. Toen ze vroeg of de olifant wat rust zou mogen krijgen, kreeg ze een antwoord dat ze nooit meer zal vergeten.

Lees ook  Jongen (4) dood aangetroffen na onschuldig spelletje: “Hij werd opgehangen met een jas”

“Nee, hij heeft geen tijd om te rusten. Hij kan rusten wanneer hij dood is.”

Het jonge meisje zag hoe moe de olifant was en wist dat ze iets moest doen.

Het redden van olifanten was echter niet eenvoudig en het was pas in 1996 dat ze samen met Green Tours haar grote droom kon waarmaken en haar eigen opvangcentrum voor olifanten kon openen.

Het Elephant Nature Park ligt in het noorden van Thailand en is meer dan gewoon een plaats voor mishandelde olifanten.

Het park is gigantisch en het biedt een zo natuurlijk mogelijke omgeving voor de olifanten. Ze hoeven geen trucjes te doen of te werken. Hier komt het welzijn van de olifanten op de eerste plaats.

Lees ook  Tiener verslaafd aan haar eten - 7 kilo haar uit maag verwijderd

Toeristen kunnen het park bezoeken en de entrees worden gebruikt om het park te sponseren. 85 procent van de olifanten die in het park arriveren, leden mentale schade en enkelen verloren bijna hun leven. Het is nauwelijks voor te stellen hoe vreselijk hun leven wel was.

Ze zijn getraumatiseerd door de gedwongen arbeid, de mishandeling en sommigen hadden alle hoop opgegeven. Maar Sangduen weet hoe ze deze olifanten kan helpen.

Ze heeft een manier gevonden om met hen te communiceren en hen te helen. Ze praat met hen, zingt voor hen en toont hen medeleven en vriendelijkheid, iets wat ze vaak nooit gekend hebben.

Henrik Evoldsen beschrijft de band van Sangduen met de olifanten:

“Als ze met de olifanten begint te praten, willen ze niet weg bij haar. Ze willen de hele tijd dicht bij haar zijn. Als we met Sangduen naar het park gaan komen ze allemaal tegelijk naar haar toe.”

De onderstaande video toont hoe de olifanten gemarteld worden, maar ook hun nieuwe leven nadat ze door deze vrouw gered werden.

Waarschuwing: sommige beelden zijn schokkend.

DEEL dit bericht om mee te helpen deze prachtige dieren te redden!

Honden begroeten hun kleine broertje na 9 maanden wachten

Moeder van kind met syndroom van Down wordt beledigd door caissière en besluit haar een lesje te leren