in

Toeristen doden babydolfijn omdat ze een selfie willen maken.

De baby dolfijn was zijn moeder kwijt en zwom in het ondiepe water bij het Spaanse kust. Totdat een paar toeristen de dolfijn zagen. Het arme diertje werd doorgegeven op het Zuid-Spaanse badplaats Mojacar in de provincie Almería  door toeristen om een selfie te kunnen maken.

De dolfijn werd geaaid en kinderen zouden ook perrongeluk tijdens het vasthouden met hun vingers de blaasgat van de dolfijn kunnen hebben geblokkeerd.

Lees ook  Moeder en zoontje (5) twee dagen lang gegijzeld op appartement

Nadat het arme diertje was gevonden op het strand kwamen reddingswerkers van dierenorganisatie Equinac. Helaas was het toen al te laat. De dolfijn was inmiddels al overleden. Volgens de organisatie overleed het dier aan de gevolgen van hart- en longfalen, veroorzaakt door een grote mate van stress.

 Het is natuurlijk niet zeker of het beestje nog zou leven als de toeristen het niet uit het water zouden halen, omdat een babydolfijn niet zonder moeder in het wild kan overleven.
Toch hadden de toeristen in plaats van tijd te verspillen om een selfie te maken meteen reddingswerkers moeten ischakelen. Dan het het misschien voorkomen kunnen worden.

Frank van der Lende wou graag door met middagshow maar is stopgezet op NPO 3FM.

Duitser zwemt naar zijn werk om niet in de file te staan.