in

Toeristen denken dat dit schapen zijn, maar kijken dichter en beseffen dat het ijsberen zijn

Toeristen op een cruiseschip hebben onlangs een onvergetelijke ervaring gehad op een van de meest afgelegen plekken op aarde.

He gebeurde op een heuvel op het eiland Wrangel, op de Noordpool oceaan nabij noordoost-Siberië.

De toeristen, die vanuit het schip toekeken, dachten dat ze schapen zagen op de heuvels. Maar toen ze beter keken, beseften ze dat ze naar compleet andere dieren aan het kijken waren.

Wat was het dan? Honderden ijsberen die zich verzameld hadden op de noordpool om een dode aangespoelde walvis op te eten.

De reusachtige aangespoelde walvis leek vele magen te kunnen voeden, waaronder families met vier welpen.

Lees ook  Dit hotel in Aspen heeft een eigen Berner Sennenhond die je ’s nachts in bed stopt

“Er waren minstens 230 ijsberen, waaronder single mannetjes, single vrouwtjes, moeders met hun welpen, en zelfs twee moeders met elk vier welpen,” vertelde een woordvoerder van het Wrangel Natuurreservaat, volgens The Dodo.

Met slechts 25.000 ijsberen die nog in het wild leven, zagen de toeristen op de boot ongeveer 1 procent van de totale aantal ijsberenpopulatie op 1 plaats. Geweldig, toch?

Het is een welgekomen zicht om zoveel ijsberen te zien die lekker aan het eten zijn, zeker aangezien de bedreiging aan de diersoort ernstig is. Omdat het ijs smelt in de noordpool, raken ijsberen soms afgezonderd en kunnen ze niet altijd jagen op zeehonden om de voedingsstoffen te krijgen die ze zo hard nodig hebben.

Lees ook  Céline Dion speelt een klassiek kerstlied en niemand anders kan haar versie evenaren

Als we nu niets ondernemen om het klimaat op punt te zetten, zullen ijsberen volledig van de aardbol verdwijnen tegen het jaar 2100, volgens onderzoekers aan de Polar Bears International.

Gelukkig moesten deze ijsberen zich geen zorgen te maken over eten, deze keer toch niet ten minste. De toeristen die ze zagen hadden een herinnering die ze nooit zullen vergeten.

Deel aub dit moment met iedereen die je kent op Facebook en laat mensen meegenieten van deze prachtige dieren!

Heldhaftige daad van kassierster bewijst hoe sterk het moederinstinct is

Zieke bejaarde ziet zijn oude laken op een veiling – beseft het ondenkbare en grijpt naar de telefoon