in

Toen er op een koude winteravond een haarloze straathond opdook, wist de man dat hij haar moest helpen.

Hoewel de grote meerderheid van hun huisdieren houdt en hen behandelen als familieleden, hebben niet alle dieren zoveel geluk. Er zijn miljoenen dieren die dakloos zijn of in asielen zitten. Helaas zijn sommigen onder hen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Er zijn echter aardige mensen die er alles aan doen om dieren in nood te helpen – zoals deze man uit New York.

Het was een bitterkoude avond in Earlton, New York, toen een man zijn deur opende en werd opgewacht door een hond. Het warme wezen had bijna al haar vacht verloren en ze was erg mager, bang en koud. Verrast nam de man haar meteen binnen om haar op te warmen.

De man belde de politie, die de hond overdroegen aan de Columbia-Greene Humane Society-dierenbescherming. De organisatie zei over de schokkende toestand van de hond:

“Het bleek dat ze langs de kant van de weg gedumpt en achtergelaten werd”, schreef de organisatie op Facebook. “Het was een ijskoude avond, en we veronderstellen dat ze naar de deur ging om warmte en voedsel te zoeken. De dierenbescherming werd gecontacteerd en ze werd naar onze organisatie overgebracht. Het was duidelijk dat ze verwaarloosd was en dringend medische verzorging nodig had.”

Lees ook  Agenten halen patat en knippen haren van eenzame vrouw (95)

Het is een goede zaak dat de hond die avond gered werd. Ze leed aan onbehandelde schurft, wat zelfs dodelijk kan zijn. Naast haar pijnlijke huid, had ze ook nog andere verwondingen.

“Ze was er slecht aan toe”, zei Ron Perez, de voorzitter van de Columbia-Greene Humane Society. “Ze had open wonden aan haar hals en gezicht, en had bijna geen haar meer. Het was triest, het is altijd droevig om zoiets te zien.”

De Humane Society doopte de hond Penny, en met de nodige medische verzorging en liefde, was ze op weg naar een volledig herstel.

Lees ook  Dit is wat gebeurt met de persoonlijkheid van kinderen die geslagen worden!

Hoewel Penny genezen is, zal haar vacht nooit helemaal terug groeien. Maar naarmate haar gezondheid verbeterde, begon haar persoonlijkheid weer door te schemeren.

“Ze is een echte vechter en erg vastberaden”, zei Perez. “Ze heeft nu veel minder stress, omdat ze met mensen kan omgaan, ze krijgt goed eten en ze slaapt vast.”

Daags nadat Penny werd binnengebracht bij de organisatie, kon de politie de man opsporen die haar gedumpt had. Hij werd aangeklaagd wegens dierenmishandeling en riskeert een gevangenisstraf en een boete. Hopelijk wordt hij inderdaad veroordeeld en gestraft voor zijn daden.

Dat is echter nog niet het einde van het verhaal van Penny – nadat ze de nodige aandacht kreeg op de sociale media, stroomden de adoptieverzoeken binnen. Ze werd geadopteerd door een liefdevol koppel die vastbesloten zijn om Penny een liefdevolle en eeuwige thuis te geven.

We zijn zo blij dat dit verhaal een happy end kent!

Veteraan leert tijdens de oorlog een vrouw kennen. 50 jaar later ontdekt hij dat ze al die tijd een groot geheim bewaard had.

Ze kwijnde weg en verloor 80 kilo, haar man bleef bij haar en als je haar nu ziet… ongelofelijk!