in

Tiffany had een simpele verkoudheid. Twee maanden later was ze haar armen en benen kwijt

We schrijven midden januari. Tiffany woont zorgeloos samen met haar verloofde Moe Fonohema in de Amerikaanse staat Utah. Behalve de typische beslommeringen rond de kinderen, leeft ze een perfect gelukkig bestaan. Dan steekt de verkoudheid de kop op die haar hele leven zou veranderen.

Om de artritis in haar ruggengraat en gewrichten te onderdrukken, nam Tiffany al een hele tijd het geneesmiddel Humera. Dat onderdrukt het immuunsysteem. Het helpt tegen de ontwikkeling van artritis, maar maakte Tiffany meteen ook een pak kwetsbaarder voor de gevolgen van de verkoudheid.

Uiteindelijk kwam ze in het ziekenhuis terecht met een zware longontsteking. Ze zou er een maand verblijven, maar ontwikkelde tijdens die maand ook nog eens een bloedvergiftiging die haar mogelijk het leven kon kosten. Haar overlevingskansen daalden tot vijftien procent. “Artsen vertelden dat ik me moest voorbereiden op het ergste”, aldus haar verloofde.

Lees ook  Knoei jij veel met eten? Dan ben jij gemiddeld gezien gezonder dan anderen!

De sepsis konden de dokters het best behandelen door Tiffany Levofed toe te dienen. Dat leidt het bloed af van de ledematen naar de organen, zodat die tenminste niet uitvallen. Het zorgde er echter wel voor dat er niet voldoende bloed naar haar ledematen stroomde. “Toen ik uit de coma ontwaakte, kreeg ik te horen dat een viervoudige amputatie nodig was”, vertelt Tiffany.

Lees ook  Bel ons niet meer”, kreeg ze te horen van de politie. Een halfuur later werd Yana (36) doodgeslagen door haar ex

Die amputatie kwam er ook en al moet ze nu verder zonder haar armen en benen, Tiffany houdt er de moed in. “In het najaar wil ik trouwen”, vertelt ze. “Ik moet wel positief blijven.” En haar verloofde, die ziet haar nog even graag: “Met armen en benen, of zonder. Ik ben hier voor haar. Ik hou van haar. Ze was bang hoe dat na de amputatie zou zijn, maar er is niets veranderd.”

Dokters denken dat de man longkanker heeft. Maar hun monden vallen wagenwijd open als ze zien wat de “tumor” echt is.

Pestkoppen lachen 6 jongens met lang haar uit. Dan knipt mama het af en wordt de tranentrekkende waarheid onthuld.