in

Tiener met syndroom van Down houdt nichtje voor het eerst vast – kijk naar de reactie van de baby

Zelfs al zijn baby’s te klein om te begrijpen wat er rondom hen gebeurt, toch kunnen ze snel aanvoelen of een persoon veilig is of niet. Daarom kunnen hele kleine kinderen soms enkel getroost worden door hun moeder of vader.

De foto’s hieronder tonen een tiener met het Down syndroom, waarbij hij zijn pasgeboren nichtje vasthoudt voor de eerste keer. Nadat zijn broer de foto’s op Reddit plaatste, werden ze door duizenden mensen gedeeld, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Ik moest alvast een traantje wegpinken.

Het Down-syndroom wordt vaak misbegrepen door diegenen die niemand kennen met dit syndroom. De beelden die gedeeld werden door een Reddit-gebruiker (Reddit is een online gespreksforum, nvdr) tonen de sterke band tussen familieleden ondanks de hoeveelheid chromosomen iemand heeft. De Reddit-gebruiker deelde onlangs deze emotionele foto’s op het forum en het bericht werd ontzettend populair:

Lees ook  Hilarische hond ‘Nuts’ heeft een prachtige volgroeide baard – mannen zijn hier jaloers op!

“Mijn broer heeft het Down-syndroom met lage mogelijkheden. Hij hield ervan vroeger om baby’s vast te houden, maar nu krijgt hij zelden de kans. Mijn vrouw en ik lieten hem onze baby vasthouden vandaag en dit is zijn reactie toen we hem onze baby gaven, en de manier waarop hij hem vasthield deed me bijna huilen. :)”

Lees ook  Politie onderzoekt mis bruik van doneeractie slachtoffers flatbrand Arnhem

De foto aan de linkerkant toont hoe gelukkig de jongen was toen hij de kans kreeg zijn nichtje eens vast te houden. De foto rechts werd enkele seconden later genomen. De tiener hield zijn nichtje vijf minuten vast zonder te bewegen, om haar kalm en veilig te doen voelen.

De liefde tussen deze twee is duidelijk zichtbaar op de foto’s. Familie is het belangrijkste wat we hebben, ongeacht het aantal chromosomen onze familieleden hebben. Deel en verspreid deze boodschap.

Meisje wordt 10 keer sneller oud dan haar vrienden en sterft op 8-jarige leeftijd – de hele wereld rouwt nu om haar

Dokter snijdt hoofdje van baby tijdens keizersnede. De baby overleed omdat het bloeden niet gestopt kon worden.