in

Tiener krijgt bedreigingen nadat ze haar dode paard bakte en opat.

Een 18-jarige uit Noorwegen krijgt bedreigingen nadat ze onthulde dat ze haar paard bakte en opat nadat hij ingeslapen werd.

Pia Olden is een kok in opleiding, alsook een paardrijdster, en ze zag een kans om beide hobby’s te combineren toen haar hengst Drifting Speed als gevolg van een ziekte in 2018 ingeslapen moest worden.

De tiener deelde haar ongewone actie op Facebook en omschreef hoe haar ouders nog maandenlang paardenvlees in de diepvries bewaarden.

Lees ook  Een paar vindt verlaten hond langs kant van de weg – snijden zak weg en maken een vreselijke ontdekking

Ze bereidde het vlees met chili en mango en zei dat haar kokshart haar influisterde dat ze het moest doen. Pia onthulde: “Als ik paardenvlees moet eten, is het dat van mijn eigen paard.”

Het meisje zei dat het eten van het vlees de beste manier was om Drifting Speed te eren. Haar post werd echter onthaald op woedende reacties van paardenliefhebbers. Een persoon vergeleek het zelfs met ‘het opeten van je beste vriend’.

De tiener besloot om het oorspronkelijke bericht te verwijderen, maar de 18-jarige en haar familie uit Noorwegen krijgen nog altijd bedreigingen.

Lees ook  Vermiste jongens (7 en 10) na zoektocht teruggevonden bij McDonald's

Pia zei dat de ergste bedreigingen kwamen van vrouwelijke paardrijdsters. Ze legde uit: “Heel wat mensen schreven dat ik het verdiende om te sterven omdat ik mijn eigen paard had opgegeten … Iemand schreef dat ik geen dieren meer zou mogen houden.”

Pia zegt dat ze opgroeide op een boerderij en dat ze daardoor een meer realistische relatie heeft met dieren.

Foto’s van Anouk Hoogendijk zonder BH laten niets aan je verbeelding over

Dit is de onbekende vader van Claire, het dochtertje van Maxime Meiland