in

Tiener in shock nadat ze erachter komt dat haar ‘schattige’ nieuwe huisdier geen kitten is

Een schattig ‘verlaten kitten’ dat door een stel Argentijnse tieners werd ontdekt terwijl ze aan het vissen waren, bleek een poema te zijn.

Wilde kat of niet, het is verdomd schattig. Kijk is naar hem.

Volgens berichten in de lokale pers ontdekte Florencia Lobos, een 18-jarige uit Santa Rosa de Leales in de provincie Tucuman, twee katten in een grot in de buurt van de rivier waar ze aan het vissen waren.

De twee jonge katten hadden hun moeder verloren, dus Florencia en haar broer brachten ze naar huis om voor hen te zorgen.

Ze noemden hen Dani en Tito en, terwijl Tito helaas kort daarna stierf, ging Dani van kracht naar sterker.

Uiteindelijk kreeg de kitten een beenblessure en moest het naar de dierenarts worden gebracht. Op dat moment was Florencia geschokt toen hij ontdekte dat Dani in feite een Jaguarundi-jong was.

Lees ook  Roxeanne Hazes deelt foto van nieuwe tatoeage ter ere van Fender

De Jaguarundi lijkt op een poema en is te vinden in Noord- en Zuid-Amerika. In tegenstelling tot de katten die mensen als huisdier houden, zijn deze Amazone-wilde katachtigen allesbehalve tam.

Ze zijn vrij nauw verwant aan de cheetah en de cougar, die niet bepaald het soort knuffelbeestjes zijn dat je graag op de bank bij je zou hebben zitten.

Hoe dan ook, ze wilde dit wezen niet van een natuurlijk bestaan beroven, het bleek dat Florencia niet in staat was om Dani’s beenoperatie te betalen.

Met dat in gedachten nam ze contact op met de Argentine Animal Rescue Foundation in de hoop dat ze zouden kunnen helpen.

De president van de niet-gouvernementele organisatie, Hernan Rodriguez Salazar, legde uit: “Gelukkig heeft ze ons gebeld en ons het dier gegeven omdat ze besefte dat het niet geschikt zou zijn voor haar huis. We brachten het naar een dierenarts die met ons werkt.”

Lees ook  Bezorgde olifanten moeder krijgt haar kleintje niet wakker, maar de verzorgers schieten te hulp

a, als je een les uit dit artikel neemt, laat het dit zijn – stel je huis niet open voor gevaarlijke dieren. Vooral wilde katten, dat zal niet goed eindigen.

Gelukkig voor alle betrokkenen in dit verhaal, is alles goed gekomen

Dani werd meegenomen naar een beschermd natuurgebied niet zo ver weg om zijn been wat tijd te geven om volledig te herstellen, volgens Salazar.

Wat Florencia betreft, ze zei dat ze ‘geschokt’ was achtergelaten toen ze ontdekte dat haar speelse kittenvriend in werkelijkheid een wilde kat was.

Ze blijft echter in contact met de stichting en wordt regelmatig op de hoogte gehouden van Dani’s toestand.

Ze is ook van plan om de welp in de toekomst te bezoeken. Florencia zei: “Ik voel dat hij verdrietig zal zijn zonder mij.”

Jaimie Vaes: ‘In onze relatie is veel veranderd’

Onderzoek toont aan dat van veel koffie drinken je langer leeft