in

Tiener gefilmd wanneer hij klein poesje in meer gooit, maar politie daagt op en gerechtigheid geschiedt

Nooit zal ik begrijpen wat er zich in de hoofden afspeelt van mensen die hulpeloze dieren mishandelen.

Als je leven op het spel staat, kan ik nog begrijpen dat je bepaalde dingen doet die je normaal niet zou doen. Maar een dier pijn doen gewoon omdat je kan? Dat zou niemand oké mogen vinden.

Daarom vind ik het belangrijk om bewustzijn over dierenm*shandeling te verspreiden. Gerechtigheid moet geschieden bij diegenen die hulpeloze dieren mishandelen.

De 19-jarige Garrett Haile haalde de internationale media toen hij in een video verscheen waarin hij een klein poesje hardhandig in een meer gooide.

Gelukkig werd hij vorige week gearresteerd en veroordeeld voor dierenm*shandeling.

Veroordeeld
De tiener gebruikte de app Snapchat om te filmen hoe hij het katje in een meer gooide, en plaatste de video op internet. We weten nog niet of het poesje het heeft overleefd, maar de tiener werd alvast gestraft.

Nicole Pinheirod deelde video en speelde een belangrijke rol om Garrett te bestraffen voor zijn daden.

LEES OOK!
Gaby Blaaser wil cosmetische ingreep: “Hoe bloter, hoe beter.”

“Mijn hart verstijfde toen ik dit zag,” vertelt ze. “En ik toonde het aan mijn moeder, en ze barstte in tranen uit. Ze zei, ‘Ik kan niet geloven dat dit onze wereld is tegenwoordig.’”

Toen Nicole de video op haar beurt deelde op de sociale media, verspreidde het allemaal razendsnel op internet. Duizenden ziedende mensen deelden de video en zo werd Garrett publieke vijand nummer 1.

“De video werd gedeeld door veel mensen, en ik deelde het met enkele nieuwszenders omdat ik het belangrijk vond dat mensen dit zagen, en zodat hij kan boeten.” Dat is ook wat er gebeurde. Hij werd gevat.

Iedereen die de video bekeek bracht de politie op de hoogte. Zo kon hij niet anders dan gearresteerd worden.

Maar soms doen politiediensten niets met dergelijke zaken, maar deze keer wel. Toen ik het deelde met enkele nieuwszenders contacteerden ze me allemaal, en bedankten ze me voor de tip.

LEES OOK!
Huwelijk Wendy van Dijk en Erland Galjaard doorstond zware storm.

Het politiekantoor van het dorpje Patterson is nu op zoek naar de man achter de camera, om ook hem te bestraffen.

Jeff Dirkse, hoofdinspecteur, vertelt: “Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe de bevolking kan meewerken aan zaken, en dat stellen we zeer op prijs.

We ontvingen tal van oproepen en informatie via sociale media. Zo konden we snel beginnen met het onderzoek en iemand arresteren.”

In de video zie je hoe Garrett Haile het katje vastgrijpt aan de nek, waarop de man achter de camera zegt, ‘Welkom bij het crapuul, dit is Felipe, de vliegende kat.” Vervolgens werpt de tiener de kat in het water.

Wat ben ik blij dat gerechtigheid geschiedde in dit geval. Het is belangrijk dat we opkomen tegen dierenmishandeling!

Deel dit artikel als je akkoord gaat dat er zware straffen nodig zijn voor ‘mensen’ die dieren m*shandelen.

17 sprookjeschatige dorpjes die je echt kan bezoeken – één blik en je bent direct verliefd

30-min oude baby verlaten in park bij temperaturen onder vriespunt “huilend voor haar leven”