in

17-jarige duwt 6-jarig jongetje van tiende verdieping

De autoriteiten in Londen hebben vanmiddag het wereldberoemde museum Tate Modern gesloten nadat een kind van de tiende verdieping naar beneden was gevallen of geduwd. Het slachtoffertje is in kritieke toestand en met onbekende verwondingen met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Britse media heeft de politie een 17-jarige tiener aangehouden die mogelijk betrokken was bij het ongeval. Het slachtoffer zou een jongetje van 6 jaar zijn.

Museumbezoekers melden op sociale media dat het pand minstens een half uur hermetisch werd afgesloten door de politie, opdat niemand er meer in en uit kon. De identiteit van de aangehouden tiener is nog niet vrijgegeven. SkyNews en andere Britse media melden op basis van een verklaring van de politie dat het om 17-jarige jongen gaat. Hij stond tussen het publiek op de tiende verdieping. Niets wijst erop dat hij een bekende van het slachtoffer is. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

Lees ook  De buren waren niet blij met deze “pikante” kerstverlichting.

Onduidelijk is vooralsnog hoe het met het kind gaat dat, na te zijn geduwd, vanaf een uitkijkpunt op het dak naar beneden viel. De Metropolitan Police meldt dat het kind ‘van een hoogte’ viel en stelt op korte termijn meer te kunnen zeggen over de conditie van het kind. Het jongetje kwam terecht op de vijfde verdieping en is dus vijf etages naar beneden gevallen.

Lees ook  Vrouw komt thuis van vakantie en krijgt likjes van honden. Volgende dag vecht ze voor haar leven

Volgens ooggetuigen zou het kind van de achtste verdieping naar beneden zijn gevallen. De politie stelt echter dat hij van de tiende etage naar beneden werd ‘gegooid of geduwd’. Museumbezoekers spreken op Twitter over ‘een ongekende tragedie’. Een ooggetuige vertelde Mirror Online dat ze schrok toen ze een enorme klap hoorde. ,,Ik was op de vijfde etage toen ik opschrok van een hard geluid. Op datzelfde moment hoorde ik een vrouw schreeuwen: dat is mijn zoon.”

Het museum was vorig jaar met 5,9 miljoen bezoekers de populairste toeristische trekpleister, meldt de BBC.

Vrouw kreeg pedicure door visjes – Dit is het eindresultaat

Eindhovenaar opgepakt voor ver krachting meisje (15) en jonge vrouw (23)