in

Tiener, die gepest werd omwille van z’n gezicht, ziet vreemde auto stoppen – ziet wie er uitstapt en kan zijn ogen niet geloven.

Pesten is een pijnlijke epidemie binnen onze maatschappij. Omdat het de meest voorkomende vorm van mishandeling is, moet het dringend een halt toegeroepen worden. Iemand beledigen omwille van zijn uiterlijk is verwerpelijk genoeg, maar iemand pesten met een genetische afwijking waar ze niets aan kunnen doen? Dan is het laagste van het laagste.

Austin Niehus is een tiener die het ongeluk had om geboren te worden met het Goldenhar syndroom, een ontzettend zeldzame ziekte die misvormingen van het gezicht en het hoofd veroorzaakt.

Het syndroom leidt er doorgaans toe dat de oren, neus, lippen en kaakbeenderen niet goed ontwikkeld zijn.

Toen hij amper 14 jaar oud was, had Austin al meer dan 52 correctieve ingrepen ondergaan. Ondanks het feit dat Austin praktisch opgroeide in het ziekenhuis, te midden van operatietafels en honderden dokters, leidt hij momenteel een relatief normaal leven.

Lees ook  Agenten gaan af op stank drugslab in flat blijkt van vieze voeten te komen

Maar hij mist iets heel belangrijk …

De geliefden van Austin beschrijven hem als een slimme jongen vol liefde en vriendelijkheid. Helaas vonden anderen het nodig om de spot te drijven met zijn uiterlijk. Omdat hij er anders uitziet dan een “normaal” kind, werd hij het mikpunt van pestkoppen.

Als gevolg van het constante misbruik, voelde Austin zich geïsoleerd van de andere kinderen van zijn school. Hij snakte naar vriendschap en zocht het gezelschap van anderen personen met het syndroom van Goldenhar.

Omdat de ziekte zo zeldzaam is, was het moeilijk om zo’n mensen te vinden.

Maar dat zou allemaal veranderen …

Lees ook  Davina Michelle in een bikini toen ze 20 was, dat is niet mis!

In de onderstaande video draait de camera terwijl de 15-jarige Austin op een bijzondere gast die zijn huis in Colorado komt bezoeken.

Wanneer een auto de oprit opdraait, staat Austin in spanning uit het raam te kijken. Hij roept zijn familie bij hem.

Wat volgt is een hartverwarmende ontmoeting tussen twee personen die al heel lang wachtten om elkaar te leren kennen … het tafereel kon niet nog meer perfect zijn.

We hebben nooit begrepen waarom mensen anderen pesten. Zeker niet wanneer het alleen maar gaat over iemands uiterlijk. Pestkoppen moeten verantwoordelijk gesteld worden voor hun gedrag, en beseffen dat wat ze doen geen plaats heeft in onze geciviliseerde maatschappij.

Bekijk de aangrijpende video hieronder!

Buik van dochter wil maar niet stoppen met groeien. Wanneer dokters erin kijken, slaan ze in paniek.

Maak kennis met “de meest trieste kat op de wereld” genaamd Luhu: “hij lijkt op een knorrige oude man”