in

Tiener belt moeder terwijl ze aan het sterven is. Ouders haasten zich naar de school maar kunnen haar niet vinden.

Op 23 januari stapte de 15-jarige Bailey Holt haar middelbare school binnen zoals elke andere dag. Maar tragisch genoeg zou ze nooit meer buitenkomen. Bailey was een van de twee studenten die de schietpartij op de Marshall County High School in Benton, Kentucky, niet overleefde. Preston Ryan Cope (15) liet die dag eveneens het leven, en 18 andere studenten raakten gewond.

Amper enkele dagen na het verlies van hun geliefde dochter spraken haar ouders, Secret en Jasen Holt, dapper over hun rouw. Ze onthulden dat Bailey vlak voor haar overlijden nog naar haar moeder belde.

Toen de familie Holt vernam dat er een schietpartij aan de gang was, probeerden de ouders wanhopig hun dochter te bereiken. Steeds opnieuw belden ze, maar er werd niet opgenomen.

Dan begon de telefoon van Secret Holt te rinkelen, en het was Bailey. Maar de hoop werd algauw aan diggelen geslagen toen Secret besefte dat haar dochter niet kon praten.

Lees ook  Man ziet plastic fles drijven – maar ziet dan wat er echt aan de hand is

“Ze belde me en het enige wat ik kon haren waren stemmen en chaos op de achtergrond”, herinnert Secret zich. “Ze kon niets zeggen en ik herhaalde haar naam steeds opnieuw, en ze antwoordde nooit.”

De panische ouders haastten zich naar de school en wachtten angstig om een glimp van hun dochter op te vangen. Uiteindelijk werden ze naar de brandweerkazerne geleid, waar ze vernamen dat hun dochter er niet meer was.

Kapot van verdriet deelden de ouders van Bailey wat ze het meeste waardeerden aan hun prachtige dochter. Op amper 15-jarige leeftijd wist Bailey al dat ze later vroedvrouw en verpleegster wilde worden. Ze wilde een baan waarin ze anderen kon dienen en helpen.

“Ze hielp anderen – ze was zo liefdevol en het beste kind dat iemand zich kon wensen”, bekende een tot tranen toe geroerde Secret. “Haar glimlach kon een hele kamer verlichten.”

Secret kan niet vatten dat alles zo plotseling veranderde, en dat allemaal door een andere student. De schutter, wiens naam nog niet werd vrijgegeven, wordt aangeklaagd als een volwassen voor moord en 12 keer eerste graad geweldplegingen.

Lees ook  De woedende 23-jarige buigt zich over haar slapende vriend. 2 uur later kijkt hij in de spiegel en krijgt hij bijna een hartaanval.

“Ik weet niet of ik naar de rechtbank kan gaan om hem onder ogen te komen”, gaf Secret toe. “Ik weet gewoon niet of ik het kan, maar ik wil dat hij boet voor alles wat hij gedaan heeft. Ik wil ook voor hem bidden, want ik weet dat ook hij het wellicht moeilijk heeft, maar hij nam onze baby af”, vervolgde ze.

Haar tante Tanty Tubbs zegt dat Bailey zou gevraagd hebben om de schutter te vergeven. “Ze zou ons zeggen om niet boos te zijn, hem te vergeven en voor zijn moeder te bidden. Dat zou ze zonder nadenken zeggen. Ze heeft geen greintje slecht in haar lijf. Ze zou onze pijn in iets goed willen omdraaien, en dat is de beste manier om haar leven te vertegenwoordigen.”

Bekijk de hartverscheurende video hieronder.

Het vreselijke verhaal van Robbie heeft de hele wereld geraakt – we mogen hem nooit vergeten

Mama bevalt van ’s werelds eerste zevenlingen – 18 jaar later moet je hun afstudeerfoto’s eens goed bekijken.