in

Tien kinderen gedood door bliksem terwijl ze voetballen

Tien kinderen kwamen op tragische wijze om het leven nadat ze in Oeganda door bliksem waren getroffen.

Veertien kinderen – van negen tot zestien jaar oud- waren afgelopen week donderdag (27 augustus) aan het voetballen, toen ze door een onweersbui in de buurt van Arua City werden overvallen.

Hoewel ze schuilden in een nabijgelegen ‘met gras bedekte structuur’, waren negen van de kinderen op slag dood, aldus de BBC.

Een ander kind stierf op weg naar het ziekenhuis en de resterende vier kinderen raakten gewond. Volgens de autoriteiten worden drie van de kinderen momenteel in het ziekenhuis behandeld voor hun wonden.
Josephine Angucia, politiewoordvoerster voor de Oegandese regio West-Nijl, zei volgens New Vision dat de kinderen aan het voetballen waren op een veld nabij het Odramacaku trading center.

Lees ook  Je gelooft nooit wie als de vriendin van Mark Rutte wordt gezien

Ze gaf aan dat het een zeer ongelukkig en triest incident is en merkte op dat het niet ongebruikelijk is dat de regio wordt getroffen door zware onweersbuien.

Volgens de World Meteorological Organization telt het land een van de hoogste percentages blikseminslagen ter wereld.

De hoofdstad Kampala heeft meer dagen met bliksem dan welke stad dan ook. Volgens het KNMI vallen er in Nederland 1-2 doden per jaar door bliksem.

Lees ook  32-jarige Iris Hond laat niks aan je verbeelding over met deze pikante beelden

Wat een afschuwelijke tragedie vond hier plaats. Het is hartverscheurend dat deze kinderen veel te vroeg zijn heengegaan. We wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

Julio (110) en Waldramina (104) zijn 79 jaar getrouwd

Luizenmoeder Jennifer Hoffman heeft het lichaam van een jonge Godin