in

Tien dieren dood na brandstichting in dierenverblijven Beekse Bergen

Verschillende dieren van het Nederlandse Safaripark Beekse Bergen zijn dood in hun verblijf aangetroffen nadat in sommige dierenverblijven brand heeft gewoed. De brand ontstond volgens de politie door brandstichting.

De dode dieren werden donderdagochtend ontdekt toen de verzorgers begonnen aan hun ronde. Volgens een woordvoerder van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek woedde het vuur ’s nachts op meerdere plaatsen, onder andere in het verblijf van de cheetahs.

Lees ook  Moeder van kind met syndroom van Down wordt beledigd door caissière en besluit haar een lesje te leren

“Drie verblijven hebben in brand gestaan. Dit was in twee houten buitenverblijven en bij een stal”, laat de woordvoerder weten.

De twee buitenverblijven zijn volledig afgebrand, tien dieren kwamen om het leven. Het gaat om antilopes: acht impala’s en twee koedoe’s. In verband met de kou moesten de impala’s en koedoe’s binnen overnachten.

“We tasten in het duister over de toedracht van de brand”, meldt de woordvoerder nog. “De politie heeft de bewakingsbeelden in het bezit en wij moeten vooral de verzorgers bijstaan, die enorm zijn geschrokken.”

Lees ook  De allerlekkerste ‘K3 zoekt K3’-finaliste toont nogmaals waarom iedereen haar als K3’tje had willen zien (foto’s)

De politie spreekt van ‘triest nieuws’ en onderzoekt de zaak. “Wie helpt ons deze dader(s) te vinden?”, klinkt het op Twitter. Safaripark Beekse Bergen is door de coronacrisis voorlopig niet toegankelijk voor publiek.

Zes milde symptomen van het coronavirus die niemand mag negeren

Drie ex-patiënten over het leven ná corona: ‘Insmeren met azijn hielp me er doorheen’