in

Thuisverzorgers kunnen gewonde oudere man niet optillen – hij moet in blikjes plassen

Aftonbladet bericht over een incident in het Zweedse Skåne. Een gewonde oudere man moest in zijn eigen ontlasting zitten en in potten en flessen plassen omdat het thuiszorgpersoneel hem niet kon verplaatsen.

Een ambulance werd gealarmeerd en ging naar een huis in Skåne. Ze waren geschokt toen ze een man in een stoel aantroffen die niet kon bewegen. Hij had anderhalve dag in de stoel gezeten.

Lees ook  Vrouw ziet huilende man noodgedwongen geschenk in vuilbak van luchthaven gooien – wat ze eruit haalt breekt haar hart

De man was gevallen en gewond geraakt, waarna hij naar een stoel kroop waaruit hij zich niet meer kon bewegen. Thuiszorgpersoneel was ter plaatse, maar kon de man niet optillen vanwege zijn verwondingen.

Ze gaven de man lege bierflesjes, kannen en blikjes waarin hij plaste, zoals de Zweedse krant Aftonbladet uitlegt.

Volgens een rapport van ambulancepersoneel had niemand op de situatie gereageerd of contact opgenomen met de familie van de man of een dienstdoende verpleegster.

Lees ook  Onrust in straat in Zwolle: bewoners wachten op vermeende pedofiel

Wat een moeilijke situatie voor deze man. We hopen dat hij de juiste hulp heeft gekregen voor zijn verwondingen in het ziekenhuis.

In Zweden heeft dit incident de discussie over armbanden en kettingen met een alarmsysteem voor ouderen nieuw leven ingeblazen.

Verpleegster smokkelt hond van stervende man binnen in ziekenhuis – als laatste afscheid

Moedige elfjarige jongen springt van pier om peuter van verdrinking in zee te redden