in

Televisiepresentator draagt elke dag make-up om de waarheid te verbergen. Als hij voor de camera zit, is hij onherkenbaar.

Of je het nu leuk vindt of niet, uiterlijk is erg belangrijk in onze hedendaagse maatschappij. En in de wereld van de media is dat nog meer het geval. Een ander uiterlijk hebben kan het moeilijk maken voor een artiest of journalist om hun dromen voor de camera’s te verwezenlijken. Daarom zijn er enkele die naar “trucjes” grijpen om de dromen in hun leven toch waar te maken.

Lee Thomas is zo iemand. Maar niet iedereen is zich bewust van wat de nieuwsanker moet doormaken telkens wanneer hij voor de camera moet verschijnen.

Toen Lee Thomas de witte plekken op zijn huid voor het eerst opmerkte, rende hij naar zijn moeder. Ze vertelde hem dat het wellicht stress was. Maar na verloop van tijd werd de verkleuring alleen maar erger.

Op een dag in het kapsalon wees de kapper erop dat de plekken ook op de achterkant van zijn hoofd zaten. Hij zag algauw de ernst van zijn toestand in en wendde zich tot een dokter.

Lees ook  De school renoveert het klaslokaal, maar wat de bouwers achter het bord vinden, overweldigt duizenden

Specialisten onderzochten zijn huid en velden het verdict. Lee leed aan vitiligo. Op dat moment was hij amper 25 jaar oud.

De ziekte zorgt ervoor dat de huid z’n kleur verliest en dat er zich witte vlekken op zijn lichaam vormen. Wereldwijd lijden 65 miljoen mensen aan vitiligo. Het is niet fataal, maar de patiënten vertonen vaak psychologische problemen wanneer ze hun uiterlijk gradueel zien veranderen.

“Mensen gingen van me lopen, kinderen huilden wanneer ze me zagen, mensen staarden gewoon naar me. Dat was zo dag en nacht”, vertelde hij aan TLC.

Maar zijn ziekte tastte niet alleen zijn persoonlijke leven aan. Het maakte ook zijn werk bijzonder lastig. Als televisiepresentator voor Fox 2 News wist hij dat zijn uiterlijk erg belangrijk was.

Maar in plaats van het hoofd te laten hangen en op te geven, zocht hij naar oplossingen. Hij zocht zijn toevlucht tot zware make-up.

“Ik draag het over mijn heel gezicht telkens ik voor de camera zit”, verteld Lee.

Het resultaat is indrukwekkend! Je ziet zelfs niet dat hij make-up draagt.

Lees ook  Trotse pup doet iets teveel zijn best en leidt kudde schapen prompt de woonkamer binnen!

Lee verborg zijn huidaandoening vijf jaar lang. Vijf lange jaren waarin hij uren spendeerde om make-up aan te brengen, zodat zijn collega’s niets zouden ontdekken. Hij was bang dat hij zijn werk zou verliezen omwille van zijn ziekte.

Maar omdat zijn ziekte snel voortschreed, nam Lee uiteindelijk de dappere beslissing om zijn ziekte te onthullen.

Nu praat hij openlijk over vitiligo, eveneens op evenementen en conferenties. En elk jaar op Wereld Vitiligo Dag, zit hij zonder make-up voor de camera.

“Ik ben tot de conclusie gekomen dat deze ziekte me maakte tot de man die ik altijd wilde zijn. Ik beschouw mezelf als respectvol, eerbaar en medelevend, een goede vader, broer en burger, en ik ben meer empathisch dan ik me ooit had kunnen voorstellen”, zei hij.

Hopelijk breekt de dag snel aan waarop je gewoon je beroep kunt doen, zonder je te moeten verbergen achter make-up. We moeten onszelf aanvaarden zoals we zijn en we hopen dat de wereld dat ook doet!

Peuter vergrendelt iPhone voor 48 jaar en hetzelfde zou met jouw telefoon kunnen gebeuren.

Sam (19) raakte verlamd na eten tuinslak op feestje