in

Te vroeg geboren baby overleed nadat voedingstube per ongeluk in een ader werd gestoken.

De vergissing, die pas naar aanleiding van een röntgenscan achteraf werd opgemerkt, leidde tot de dood van de amper 52 dagen oude Betsy Riley. De blunder zorgde ervoor dat de bloedtoevoer naar haar ruggenwervel geblokkeerd werd, met alle noodlottige gevolgen van dien. Betsy werd na 25 weken te vroeg geboren op 7 februari 2016. De moeder Leanda Collins moest vanop het Eiland Wight overgevlogen worden naar het Princess Ann Hospital in Southampton.

Na haar geboorte werd ze aan de beademingsmachine gelegd, maar binnen de 12 uur kon de zuurstof weggenomen worden. Ze stelde het goed.

Collins (30) en haar partner Neil Riley (37) merkten vervolgens dat de baby de greep in haar vingers verloor en haar armen niet meer kon bewegen. Mevrouw Collins zei: “We stelden het meteen in vraag. We merkten een grote verandering, maar men bleef ons maar afwimpelen. Uiteraard wilden we de oorzaak weten.”

Lees ook  Deze ouders krijgen een mooie drieling – maar worden nog steeds met racisme geconfronteerd

Betsy kreeg problemen om te ademen en raakte vanaf haar middel naar boven verlamd. Testen wezen op een anomalie in de ruggenwervel die er bij de geboorte nog niet was. Op 30 maart 2016 zou hun dochter helaas overlijden.

Op het ogenblik van haar dood woog ze minder dan een zakje suiker. De autopsie wees uit dat Betsy overleed aan een obstructie van de bloedtoevoer naar een orgaan of weefsel.

Lees ook  Maak kennis met “de meest trieste kat op de wereld” genaamd Luhu: “hij lijkt op een knorrige oude man”

Riley zei: “Het was verwoestend om het verslag te krijgen. We wilden zekerheid en ons leven terug op de rails krijgen. En toen we deze fouten vernamen, werd ons leven terug uit elkaar gescheurd.”

Het koppel kreeg sindsdien nog een gezonde babyjongen genaamd Oliver. Ze zamelden 40.000 euro in dat werd gedoneerd aan verschillende goede doelen.

De woordvoerder van het ziekenhuis liet weten: “We zullen hen al onze steun blijven aanbieden en hen blijven informeren over de verbeteringen die we maakten om dit soort fouten in de toekomst te vermijden.”

Hij bezocht een vervallen ziekenhuis en hoort plotseling geschreeuw. Wat hij dan ontdekt schokt iedereen.

We brengen hulde aan Jacob, die het opnam voor oude veteraan toen hij het echt nodig had