in

Syrisch meisje (5) klampt babyzusje vast terwijl ze na bombardement van richel bengelt.

Een vijfjarig meisje probeerde haar babyzusje te redden door haar bij haar shirt vast te klampen terwijl ze van een gebombardeerd gebouw in Syria bengelde. Enkele ogenblikken later viel de baby en kwam Riham om het leven. Riham deed nog een wanhopige poging om te vermijden dat ze van de richel zou vallen nadat hun huis gebombardeerd werd.

Heftige beelden tonen het moment dat ze de greep op haar zusje, Tuqa, begon te verliezen. De andere zus van het meisje lag eveneens onder het puin na een bombardement in Ariha in Syria. De vader van de kinderen kon alleen maar lijdzaam en in paniek toezien hoe Riham haar kleine zusje probeerde te redden.

Lees ook  ItaliĆ« is in de ban van moord op een agent door twee rijke jochies

Het bombardement vond woensdag plaats. Het is nog niet helemaal duidelijk wie de aanval voerde, maar er wordt gewezen naar Russische of Syrische strijdkrachten.

De zeven maanden oude Tuga viel van de richel en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Haar grote zus Riham zou later overlijden in het ziekenhuis.

Ogenblikken nadat de dramatische beelden gefilmd werden, stortte het gebouw in. De meisjes werden vanonder het puin gehaald, maar ook hun moeder Asmaa Naquihl kwam ter plaatse om het leven en haar andere dochter wordt momenteel nog behandeld.

Lees ook  Vrouw kan alleen nog maar gemeen kijken na beroerte! Kinderen zijn bang voor mij..

Fotograaf Bashar al-Sheikh was een van de eerste die ter plaatse was na de aanval en legde het dramatische tafereel vast.

We willen onze lezers alvast waarschuwen voor de harde beelden. Dit is helaas nog steeds de droevige realiteit van de oorlog in Syria.

Rust zacht, Riham. De mensheid heeft je in de steek gelaten maar je laatste heldendaad zal nooit vergeten worden.

Politie redt drie verwaarloosde honden uit snikhete tuin in Veenendaal.

Dave Roelvink heeft nieuwe Arabische vriendin