in

Sylvie Meis openhartig over depressie en eetstoornis

‘Ik had te ver kunnen gaan in het niet-eten’. In de nieuwste Grazia doet Sylvie Meis een boekje open over haar tienerjaren.

Die zijn niet altijd even makkelijk geweest, aangezien Sylvie destijds kampte met een eetstoornis. Naast een eetstoornis had Sylvie ook nog een last van een lichte depressie. De zware periode vond plaats tijdens haar jeugd.

Moeilijke tijden
Sylvie geeft aan dat ze ook een kwetsbare en gevoelige kant heeft, wat zich vooral in haar tienerjaren uitte. Dit veroorzaakte bij de socialite een eetstoornis en lichte depressie.

“Ik wilde alleen maar slapen en had nergens zin in”, aldus Sylvie in Grazia. Vervolgens vertelt ze dat ze iemand is die goed en snel leert. Het besef om niet te ver te gaan kwam dan ook snel.

Lees ook  Vrouw schrikt zich rot als ze beelden van babyfoon bekijkt: “Wat is er achter je?”

Overwonnen
In Grazia spreekt Sylvie openhartig over haar eetstoornis en geeft ze aan dat ze uiteindelijk moest kiezen voor haar eigen geluk.

“Ik had ook te ver kunnen gaan in het niet-eten, omdat dit iets is wat je bij wil houden. Als je ooit een eetstoornis hebt gehad, weet je hoe moeilijk het is om het los te laten, maar je moet, anders ga je eraan onderdoor.

Het herwinnen van de controle in mijn leven heeft me gevormd en gemaakt tot de vrouw die ik nu ben”, aldus Sylvie.

Lees ook  Meisje sterft na groepsver krachting op rijdende bus, daders in India veroordeeld tot ophanging

Zware tijden
De knappe presentatrice is inmiddels 41 jaar oud en heeft een zware tijd achter de rug. In haar dertiger jaren kreeg Sylvie het bericht dat ze de ziekte kanker had.

“Die tijd heeft zich gekenmerkt door het vechten voor mezelf”, geeft Sylvie aan. Inmiddels is ze weer gezond en leeft ze als vrijgezelle vrouw samen met haar 13-jarige zoon.

Het gaat goed met haar, maar wel vindt ze de aanvallen van de afgelopen tijd erg heftig. “Gaat het niet over een té heftige jurk op een bruiloft, dan gaat het wel over mijn gezicht. Ik moet nog een manier vinden om daarmee om te gaan”, vertelt Sylvie.

9 tips om je tanden zelf witter te maken

Marie (21) zou in komende uren bevallen van Louis, maar beiden sterven bij zwaar ongeval