in

Sven werd als gevolg van kanker op 6-jarige leeftijd blind. Wat hij nu doet, kan niemand geloven.

Sven van de Wege werd als gevolg van kanker blind toen hij amper zes jaar oud was. Dit heeft hem er echter nooit van weerhouden om zijn grote droom na te jagen: professioneel videospelletjes spelen.

Ondertussen is hij online bekend als @BlindwarriorSven en specialiseerde zich onder andere in Street Fighter 5. Dit jaar alleen al won hij wedstrijdjes op toernooien in Duitsland, Spanje en Italië.

Voor wie het spel Street Fighter niet kent, even een korte voorstelling. In het spel nemen een aantal personages uit verschillende landen het tegen elkaar op om een virtuele vechtpartij uit te vechten.

Lees ook  De hond wordt achtergelaten om te sterven door zijn eigenaar – kijk goed naar zijn ogen als hij voor de 1e keer een warm bad krijgt

Het spel is erg gewelddadig, maar daar kan Sven niets van zien. Omdat het spel qua geluidseffecten zo goed ontworpen werd, is hij toch in staat om het spel te spelen.

Hij speelt het spel met een hoofdtelefoon om de geluiden beter te kunnen interpreteren. Het geluid is in stereo.

Sven zei: “Ik hoor dus geluiden zowel links als rechts gebeuren. Op die manier kan ik mij binnen het spel navigeren en reageren op wat ik hoor.”

Lees ook  Moeder laat baby en kind achter in auto tijdens winkeldiefstal in Nistelrode

Het is de grote droom van Sven om ooit professioneel te kunnen gamen. Om dat te bereiken, is het belangrijk dat hij eerst een beetje naambekendheid verwerft. Een deelname aan een toernooi kost immers telkens inschrijvingsgeld.

Als je geïnteresseerd bent om hem te sponsoren, kan je hem contacteren via mvwege@gmail.com.

Bekijk de video hieronder en deel dit bericht om Sven te steunen!

Hond sterft nadat hij twee keer werd overreden terwijl hij achter pick-up gesleept werd.

Huisje op wielen heeft felle kleuren. Maar vooral het speciale toilet gooit hoge ogen!