in

Supermarktmanager Mieke ontfermt zich over kinderen van winkeldief: ‘Een hart van goud’

Een regen aan complimenten en een mooie bos bloemen van de politie voor Mieke van den Hatert, eigenaresse van de Albert Heijn in Millingen (Gelderland). Voor even mag ze zich de heldin van het kleine plaatsje aan de Rijn voelen omdat ze zich vrijdagavond ontfermde over de kinderen van een dief die in haar winkel toesloeg.

Een moeder was vrijdagavond in haar supermarkt aan de Heerbaan en ging er zonder te betalen vandoor met een aantal boodschappen. Ze werd betrapt en de politie kwam eraan te pas. Op het moment dat Van den Hatert hoorde dat de vrouw twee jonge kinderen alleen thuis had zitten, bedacht ze zich geen moment.

Samen met de wijkagent ging ze naar de woning van de vrouw om zich over de twee jonge kinderen te ontfermen. ,,Ik wilde niet dat zij onnodig veel van de diefstal mee zouden krijgen. Daarom heb ik de kinderen voorop gezet. Dat vond ik op dat moment veel belangrijker dan meteen alles rond de diefstal te regelen.”

Lees ook  Marieke Elsinga laat haar memmen bijna uit haar jurkje Knallen!

Het voelde voor Van den Hatert alsof ze moest kiezen. ,,Stelen mag natuurlijk niet. Maar ik heb jaren in de zorg gewerkt en mijn zorghart ging vóór. Ik wilde me om de kinderen bekommeren, zodat zij er niet de dupe van zouden zijn.”

De supermarkthoudster krijgt sindsdien de ene na de andere positieve reactie.

“Ik heb zoveel reacties gekregen. Je merkt dat mensen het waarderen. Dat is geweldig”.
Mieke van den Hatert

Een hart van goud
Samen met de agent heeft ze gewacht totdat ze de zorg over kon dragen aan de opa en oma van de kinderen. Die moesten vanuit Nijmegen komen. Op de diefstal zelf gaat ze liever niet in. Van den Hatert wil voorkomen dat de kinderen aangekeken worden op de diefstal van hun moeder.

Lees ook  Hond eigenaar schopt meedogenloos een Jack Russel midden op de straat waardoor er bloedspetters door de lucht heen vliegen.

De politie wil Van den Hatert ontzettend bedanken voor haar hulp, zo is te lezen op Facebook. ‘Geloof maar dat deze vrouw een hart van goud heeft’, schrijven de wijkagenten polder Berg en Dal op Facebook.

Ook veel inwoners van Millingen leven mee, gezien de vele reacties en likes die het Facebookbericht van de politie over de diefstal krijgt. ‘Echt een toppertje ben je, Mieke’ en ‘Een zeer groot compliment’, schrijven mensen onder het bericht.

,,Ik heb zoveel reacties gekregen. Je merkt dat mensen het waarderen. Dat is geweldig; ik word daar gewoon een beetje verlegen van.”

Wat gebeurt er eigenlijk met je borsten als je dagen geen beha draagt?

Voorbijganger in Vlaardingen steekt vrouw in scootmobiel in haar nek