in

Supermarkt PLUS verkoopt boeken om buurman te steunen: ‘Je moet elkaar helpen in deze tijden’

De telefoon staat roodgloeiend bij de PLUS in Lelystad. In de supermarkt staat een tafel met boeken die zij verkopen om hun buren van Primera te helpen. Het positieve initiatief belandde op sociale media en werd duizenden keren gedeeld.

De zogenoemde niet-essentiële winkels zijn nog steeds dicht en ondernemers staan vaak diep in het rood. Supermarkten daarentegen beleven hoogtijdagen.

Hun omzet is zelden zo hoog geweest. Supermarkteigenaar Jan Postma kwam daarom op het idee om boeken voor Primera te verkopen. De opbrengst gaat rechtstreeks naar zijn buurman.

Lees ook  Politie: afgelopen week 6966 avondklokboetes

Elkaar helpen
“We worden al de hele dag gebeld, het is bizar”, vertelt Postma. Hij krijgt positieve reacties uit het hele land.

“Ik vind deze actie niet meer dan logisch. Het is een moeilijk tijd, dan help je elkaar toch een handje?”, vindt Postma.

Op Twitter vragen sommige mensen zich af of het wel mag wat Postma doet. In Helmond moest een supermarkt die hetzelfde ondernam stoppen met eenzelfde actie.

Het is voor supermarkten namelijk verboden het assortiment uit te breiden om te profiteren van de sluiting van andere winkels. “Wij verkochten voorheen ook altijd boeken, daarom mag dit ook”, legt Postma uit.

Lees ook  Minister Ollongren blijft erbij: briefstemmen is betrouwbaar en er is geen chaos

De actie loopt goed. “We krijgen 20.000 klanten per week, dus dat zijn enorm veel potentiele kopers”, vertelt de ondernemer. “We hebben al veel verkocht, ik heb de boeken zelfs al een aantal keer moeten aanvullen.”

‘Prachtig’
Op Twitter regent het lovende reacties. “Wat een sympathieke actie dit”, “Prachtig dit!” en “Wat is dit is mooi zeg. Zouden er meer moeten doen.”

Zijn moeder is al drie jaar overleden, maar plotseling stond ze voor het raam

Neona (14) verminkt door hond, baasje nog altijd spoorloos