in

Studie beweert: ‘Mensen geboren in december zijn gezonder en aardiger’.

Op het eerste zicht lijkt het vervelend om te verjaren in december met al die opeenvolgende feesten. Het is moeilijk om al je vrienden en familie voor een verjaardagsfeestje bij elkaar te brengen tijdens de maand van Sinterklaas en Kerstmis.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de mensen die het zichzelf gemakkelijk maken en slechts één cadeautje geven voor Kerstmis, Sinterklaas en je verjaardag. Dat is niet zo leuk. Maar niet getreurd. Er zijn blijkbaar ook onderzoeken die aantonen dat verjaren in december precies een heleboel voordelen heeft!

De Britse krant The Sun bericht over een studie die beweert dat mensen die in december geboren werden, minder klagen, vriendelijker zijn en langer leven. Bovendien worstelen ze minder met ziektes dan mensen die in andere maanden verjaren.

Lees ook  Deze man bouwde zijn droomhuis over een vijver zodat hij kan vissen vanuit zijn woonkamer

Dat zullen onze lezers die hun verjaardag in december vieren graag lezen!

Een onderzoek in de Verenigde Staten toonde aan dat mensen die in december verjaren minder zeuren dan anderen en bovendien minder last hebben van humeurwisselingen.

Een ander Amerikaans onderzoek, waar anderhalf miljoen personen aan deelnamen, toonde dan weer aan dat mensen geboren in december minder kans zouden hebben op hart- en vaatziektes.

Maar er is meer. Andere studies beweren dat geboren zijn in december ook je carrière beïnvloedt. Mensen die in december geboren zijn, zouden volgens een studie van het Britse Office for National Statistics vaker tandarts zijn.

Lees ook  Chinese vrouw dacht een hond in huis te nemen, maar het bleek een zwarte beer

Bovendien zouden mensen die in de herfst- en wintermaanden geboren zijn ook meer atletisch zijn dan mensen geboren in de zomer. Dat zou misschien te maken kunnen hebben met het feit dat moeders tijdens de zwangerschap meer vitamine D opdoen. Dat staat te lezen in het International Journal of Sports Medicine.

Of misschien is het wel te wijten aan het feit dat het ’s avonds vroeger donker is. Volgens een studie van de US National Library of Medicine zouden decemberbaby’s ervan houden om vroeger te gaan slapen en op te staan.

Ben jijzelf of een vriend jarig in december? DEEL dit dan met iedereen die deze informatie echt zou moeten weten!

Glennis steekt vingertje op naar André over pietenfoto, maar poseerde zelf met Zwarte Piet.

Kenan (5) na vijf uur uit puin gehaald na explosie in Coevorden