in

Straathonden redden leven van soldaat in Afghanistan, 4 maanden later worden de honden herenigd

Wanneer twee mensen – of misschien mens en dier – elkaar ontmoeten en samenwerken, kunnen geweldige dingen gebeuren.

Dat gebeurde met Chris, toen hij in Afghanistan diende als militair en drie straathonden zijn leven redden.

Toen hij het land verliet, wilde hij hen op een of andere manier bedanken. Dus besloot hij dat hij de levens van deze honden voor altijd zou veranderen.

Toen de Amerikaanse militair, Chris Duke, gestationeerd was in Afghanistan had hij geen idee hoe speciaal zijn tijd er zou zijn.

Op een dag gaf hij drie straathonden te eten, en nam hij de tijd om hen te leren kennen, aandacht te geven, enzovoort. Hij gaf de honden de namen Sasha, Rufus en Target en waren zachtaardig en speels, waardoor Chris snel een band met hen vormde.

Chris en zijn vrienden besloten om de honden mee te brengen naar hun legerbasis zodat ze een beter leven zouden hebben.

“Heel wat van onze soldaten gebruikten de honden als een soort van ontspanning. Je hebt namelijk vaak heimwee naar huis,” vertelde Chris aan CBS.

Chris’ leven gered

De honden werden niet alleen goeie vriendjes met Chris en zijn collega’s, ze redden ook zijn leven.

Op een nacht, toen alle soldaten lagen te slapen, begonnen de honden te blaffen. Chris en de anderen werden al snel gewekt en beseften dat er een groot probleem was. Een zelfmoordterrorist had geprobeerd om binnen te geraken, maar de honden vielen hem aan, waardoor hij gedwongen werd om zijn bom af te laten gaan en niemand te doden, behalve zichzelf.

Lees ook  Twee jonge Nederlanders komen om bij ongeluk in Zandvliet

Sasha, Rufus en Target hadden samen 50 levens gered.

Jammer genoeg raakte Sasha hevig gewond door de ontploffing en moest hij een dodelijk spuitje krijgen om hem uit zijn lijden te verlossen. Rufus en Target hadden ook medische hulp nodig maar konden zich gelukkig wel herstellen.

“Ik geloof oprecht dat ik er niet meer zou geweest zijn, was het niet van deze honden,” vertelde Chris aan CBS.

Wilde de honden helpen

Dankzij de honden konden Chris en de anderen hun leven verderzetten. Ze hadden de mogelijkheid om nog betere maatjes te worden met Rufus en Target, en een intense band te ontwikkelen met hun reddende engelen. Chris zijn verblijf in Afghanistan zou sowieso ooit ergens eindigen, dus wist hij dat op een dag afscheid zou moeten nemen van de honden.

Chris was bezorgd dat de volgende troep soldaten die in de barakken zou gaan wonen, de honden niet zou willen, en ze ze dus zouden vrijlaten. Hij wist dat hij snel iets moest ondernemen om hen het beste mogelijke leven te geven. Dus deed hij dat.

Lees ook  Belgische bikers vergezellen gepest meisje naar school

Hij hoorde over een organisatie genaamd ‘Hope for The Warriors’ (“Hoop voor de strijders”), een organisatie die soldaten helpt die thuiskomen van de oorlog.

Chris smeekte om hulp bij de organisatie in het proberen te vervoeren van de honden naar de Verenigde Staten. En enkele dagen na zijn verzoek had hij een hoopvol gesprek.

Inzamelactie begint

De CEO van de organisatie, Robin, hoorde over Chris zijn verhaal en besloot om te helpen.

De vrouw wist dat de viervoeters veel betekenden voor Chris, dus begon ze geld in te zamelen voor de reiskosten, de benodigde injecties en andere uitgaven die nodig waren om de honden succesvol naar de Verenigde Staten te brengen.

Op een dag, vele maanden geleden, had Chris eindelijk de kans om Rufus en Target opnieuw te ontmoeten.

De heldhaftige honden die zijn leven hadden gered, waren eindelijk terug herenigd met hem. Nu hebben ze een nieuwe kans in het leven, vol liefde en geluk.

Zowel Chris als zijn twee heldhaftige honden verdienen respect voor hun daden. Deel dit bericht om aandacht te scheppen voor hun verhaal. Verspreid de liefde.

Na de storm nam het gezin een verlaten kalf binnen, dat nu denkt dat ze een hond is

Ze vinden 10.000 kinderen begraven in een tuin – wanneer de reden onthuld wordt breekt mijn hart