in

Stiefvader die baby wekenlang mishandelt en benen breekt, krijgt geen gevangenisstraf

Stiefvader die baby wekenlang mishandelt en benen breekt, krijgt geen gevangenisstraf
Veel mensen reageerden geschokt wanneer ze te horen kregen dat de 25-jarige man uit Heers geen gevangenisstraf krijgt nadat hij wekenlang de baby van zijn ex-vriendin mishandelde. De verwondingen waren nochtans zeer ernstig, zo kreeg de baby onder andere twee gebroken benen door de mishandelingen.

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft beslist over de straf van de man. Zij besloten dat de man een gevangenisstraf van 30 maanden krijgt met uitstel, en een boete van slechts 600 euro. Ook de moeder kreeg een gevangenisstraf met uitstel van vier maanden, omdat zij het misbruik nooit heeft gemeld bij de politie, en ook geen hulp zocht.

Mishandelingen

Hun relatie begon in 2014, waarna ze ook gingen samenwonen. Hun relatie verliep van in het begin al stroef, omdat de baby van de moeder een huilbaby was. De oververmoeide vader kon dat niet meer aan, waarna zijn stoppen regelmatig doorsloegen.

Lees ook  16-jarige sterft in hut tijdens schoolreisje: 9 maanden later onthult lijkschouwer de nare waarheid

De moeder verklaarde achteraf aan de politie dat de man haar dochter regelmatig hardhandig bij de armen vastnam, hij haar regelmatig heftig door elkaar heeft geschud, én haar zelfs heeft vastgebonden in haar bed met de lakens en kussensloop. Al die tijd wist de moeder van deze mishandelingen, maar greep ze niet in.

Spoed

De moeder ging pas naar de kinderarts wanneer haar baby verschillende kneuzingen vertoonde in het gezicht en op haar lichaam. Op de spoedafdeling in Leuven werden er toen nog meer breuken vastgesteld in het kleine lichaam. Breuken die typerend zouden zijn voor het schudden en rondzwaaien van een klein kind.

Lees ook  Getuigen gezocht: Politie Eemnes treft vijf puppy's dood aan op een grasveld

Volgens onderzoek zou de mishandeling meerdere weken geduurd hebben. De man beweerde namelijk dat hij haar maar eenmalig hardhandig had aangepakt. De baby werd door de jeugdrechter geplaatst in een pleeggezin.

Zwaar getraumatiseerd

De reden dat de man geen gevangenisstraf krijgt, is omdat de man nadat de feiten aan het licht kwamen vijf maanden in de gevangenis gezeten had, en daar zou hij zwaar getraumatiseerd uitgekomen zijn. Daarom kreeg de man een gevangenisstraf met uitstel. De gevangenisstraf kunnen ze echter vermijden door bepaalde cursussen te gaan volgen.

Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reactie’s! Deel dit bericht met iedereen als je het abnormaal vind dat deze man nog steeds vrij buiten loopt!

Moeder haalt 8-jarige dochter van school en ontdekt de ´schoolcel´

“Ik sms’te nog ‘rij voorzichtig’. Even later is hij verongelukt”