in

Steun groeit voor dakloze man die al vier maanden in telefooncel woont.

Er kwam een grote golf van medeleven op gang nadat aan het licht kwam dat een dakloze man al vier maanden in een telefooncel woonde. Het verhaal van Stephen Pope raakte bekend nadat hij gefotografeerd werd in zijn zelfgemaakte huis voor een Aldi in Birmingham (Engeland). De 42-jarige man die niet bedelt en geen overheidssteun krijgt, kreeg van de lokale bewoners een tweede kans.

Ze brengen hem voedsel en sandwiches, en ook de gemeente bood aan om te helpen. Gemeenteraadsleden bezochten de man, gaven hem voedsel en goede raad.

Ze zeggen dat hij ermee instemde om contact op te nemen met het daklozenteam van de gemeente. Elke avond verandert Stephen het interieur van een telefooncel in een slaapkamer. Daarvoor gebruikt hij enkele dekentjes en een slaapzak om zich warm te houden.

Lees ook  Dubbel verdriet voor Monique Westenberg

Stephen, een voormalige bouwvakker, zegt dat hij al vier jaar dakloos is. Hij woonde bij zijn ouders in het oosten van Birmingham, maar na hun overlijden verloor hij zijn werk en het huis waar hij woonde.

De man heeft een broer en vrienden, maar wil “hen niet tot last zijn.”

Hij zei: “Het is een moeilijk bestaan in een telefooncel. Het kan ’s nachts erg koud zijn. Maar de telefooncel beschut me minstens tegen de wind en de regen en ik kan mijn spullen er droog bewaren.”

Lees ook  Natuurfotograaf kijk wolf in ogen in Groningen: ‘Een uur later stond ik nog steeds te trillen”

“Elk nacht kruip ik in de telefooncel en stop me onder in m’n slaapzak en wacht tot de volgende ochtend. Soms is het bitterkoud en het voelt alsof de ochtend nooit zal komen.”

Stephen zegt dat hij overweldigd is door de vriendelijkheid van vreemden die hem elke nacht warm eten brengen. Hij vertelde: “Ik weiger om voor eten te bedelen en ik krijg geen overheidssteun – maar mensen zijn aardig voor me. Ik krijg voedsel en drank van voorbijgangers en sommige buurtbewoners brengen me warme maaltijden.”

“Ze toonden me zoveel vriendelijkheid.”

Man brengt 3 dagen in de riool door, wandelt 10 km en het eerste wat hij vraagt na zijn redding is een sigaretje.

Mysterieuze aankondiging voor het huwelijk van Harry en Meghan – annuleert alles.