in

Stervend pasgeboren kalfje wordt voor dood langs de kant van de weg achtergelaten, hopend dat ze door iemand gered zou worden.

Redders van Animal Aid Unlimited uit India waren onderweg toen ze langs de kant van de weg een kalfje zagen liggen. Het kalfje was zo mager dat elke rib zichtbaar was, en ze was te zwak om te bewegen.

De redders schoten meteen in actie om het dier te redden.

Op hun Facebookpagina speculeerden ze erover waarom het kalfje, dat ze Merry noemden, langs de kant van de weg gedumpt werd.

“Ze klein. Weggegooid. Alleen en bijna weggegleden. De mooie Merry werd gered nadat iemand haar langs de kant van de weg dumpte. Ze moet gewandeld hebben tot ze niet meer op haar benen kon staan. Of misschien overleed haar moeder en wilde de eigenaar de melk niet langer betalen.”

Lees ook  Bierreclame verboden wegens het belachelijk maken van roodharigen en oproep om “te stoppen om het gen te verspreiden.”

Hoewel ze dus niet helemaal zeker waren hoe het dier daar terecht was gekomen, wisten ze dat ze snel moesten helpen.

De redders gingen naar Merry. Ze leek hen zelfs niet op te merken – ze had teveel pijn om de buitenwereld in de gaten te houden. Een van de redders pakte haar op en bracht haar naar de auto. Ze legden haar voorzichtig neer en reden haar naar hun opvangcentrum.

In het opvangcentrum kreeg Merry vloeistoffen en melk toegediend om haar zware uitdroging te behandelen. Merry was nog altijd te zwak om te bewegen, maar de dierenartsen zouden haar niet zomaar opgeven. Vier dagen lang kreeg ze intraveneuze voeding en melk toegediend.

Lees ook  Ouders delen laatste ogenblikken met 2-jarig dochtertje dat overleed terwijl ze op nieuw hart wachtte.

Op de vijfde dag in het opvangcentrum stond Merry voor de eerste keer recht.

Maar algauw wandelde het kalfje nieuwsgierig door de stal en verkende haar nieuwe omgeving en thuis.

Nu is Merry veranderd in een vrolijk en gezond kalfje. Ze begon gewicht bij te komen en vond een nieuwe adem. Nu geniet ze van haar dagen in het opvangcentrum en huppelt rond als een puppy!

Merry zal de rest van haar leven in het opvangcentrum mogen verblijven, omringd door haar vrienden. Ze zal zich nooit nog zorgen moeten maken om verlaten te worden.

Bekijk het videoverslag van deze redding hieronder!

Malle hond wandelt achterwaarts als hij bang is. Alles verandert van zodra hij in de helikopter stapt.

Dit is wat er met je brein gebeurt als je 10 jaar lang de pil slikt