in

Standbeeld ter ere van zorgverleners in de strijd tegen coronavirus onthuld in Letland

In Riga, de hoofdstad van Letland, is een groot standbeeld geplaatst dat alle gezondheidswerkers ter wereld eert die de pandemie van het coronavirus bestrijden.

Het 20 meter hoge beeld genaamd ‘Medics to the World’ toont een vrouwelijke gezondheidswerker die persoonlijke beschermingsmiddelen draagt ​​en een stethoscoop om haar nek draagt.

De werkster staat met haar uitgestrekte armen naar de hemel, alsof ze de vele patiënten die ze onzelfzuchtig verzorgt door deze gekke en onvoorspelbare wereldwijde crisis verwelkomt.

Het zijn veel dingen, maar subtiel is er niet één van.

Hoe dan ook, het is een aardig gebaar voor alle eerstelijnswerkers die onvermoeibaar de tijd steken in het bestrijden van dit dodelijke virus.

Het staat buiten het Letse Nationale Kunstmuseum en werd op dinsdag (16 juni) onthuld, volgens de Letse Academie van Letland.

Lees ook  Gasten schrikken als hij de bruid bij het altaar laat staan – ze moeten dan lachen als ze zien wat hij doet

Een van de professoren aan die eerder genoemde academie, Aigars Bikše, is de beeldhouwer achter dit specifieke werk.

Hij staat bekend om zijn oneerbiedige en politieke sculpturen, maar er lijkt niets subversiefs of een element van dubbelzinnigheid achter dit stuk te zitten, dat is zeker.

Het standbeeld is volgens de European League of Institutes of the Arts ‘gewijd aan medici in Letland en de rest van de wereld en prijst hun onbaatzuchtige moed en zorg tijdens de Covid-19-uitbraak’.

Bikše vertelde de Letse tv-zender LSM.lv: “De drie maanden durende lock-downperiode en de angst voor hun leven hebben de mensen ertoe gebracht hun kijk op artsen, verpleegkundigen en ander medisch personeel te veranderen.
“Velen beseften voor het eerst in hun leven het vitale belang van medisch personeel.”

Lees ook  Kitten Appie van vijf weken gedumpt in dichtgeknoopte plastic tas: 'Geen woorden voor'

Dit is slechts een van de manieren waarop mensen over de hele wereld hulde brengen aan de gezondheidswerkers in hun land en daarbuiten.

In andere Europese landen braken klappen en gejuich – weliswaar minder georganiseerd – uit als een manier om het transplantaat te vieren dat werd uitgevoerd door hun medische en medische staf.

In Istanbul werd het geklap en gejuich vergezeld door boten op de rivier de Bosporus die hun hoorns luidden ter begroeting van de gezondheidswerkers.

Ondertussen, in Letland, hebben sinds vrijdag (19 juni) 1.100 mensen positief getest op het coronavirus, en de laatste cijfers laten zien dat 30 mensen zijn overleden.

Blijkbaar heeft de Letse zorgverlener stand-up gedaan en verdient hij de lof die hem is verleend.

Toverland is op zoek naar enge lelijke mensen om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen tijdens Halloween!

Getuige mogelijk ontvoerd meisje (5): ‘Ik dacht: wow, die had ik vijf minuten geleden nog gezien!’