in

Staatsbosbeheer: ‘Zieke’ herten zijn gewoon moe van de s*ks

Staatsbosbeheer wordt deze week overspoeld met meldingen van wandelaars die denken dat ze een ‘ziek’ hert hebben gezien.

Dit is volgens hen overbodig, want de mannetjesherten zijn gewoon kapot van alle s*ks van de afgelopen tijd. Ze hebben net de bronstperiode achter de rug en moeten even uitrusten.

Al die hoogtepunten hebben ervoor gezorgd dat de herten nu in versufte toestand rondzwalken en dit maakt wandelaars en fietsers aan het schrikken.

Nergens voor nodig dus, volgens Staatsbosbeheer. Over een paar dagen zijn alle herten weer helemaal bijgekomen.

Lees ook  Vrouw in coma hoort man iets fluisteren als gezin afscheid van haar neemt - dan ontwaakt ze uit de ‘dood’

‘Laat ze met rust’
Boswachter Marijke Lieman, die op Schouwen-Duiveland werkt, adviseert om de herten ‘gewoon met rust te laten’.

Doordat het eind van de bronstperiode in de herfstvakantie valt en er door corona minder te doen is, is het waanzinnig druk in de bossen.

“We lopen de hele dag te waarschuwen: blijf op de paden, hou honden aan de lijn en nu dus ook: blijf uit de buurt van vermoeide herten,” vertelt de boswachter.

Lees ook  Bang kindje belt politie en de stiefvader trapt een agent in het gezicht

Het aantal meldingen van ‘zieke’ herten is waarschijnlijk hoger dan normaal, doordat er zoveel mensen in de natuur zijn.

In de noordelijkste punt van Zeeland leven volgens Lieman zo’n duizend damherten. “De beesten zijn afgebronst, zoals wij dat noemen.

Ze hebben een maand lang niet of nauwelijks gegeten, met heel veel vrouwtjes gepaard en gevochten met concurrenten. Daar moeten ze even van bijkomen.”

Bejaarde merrie meerdere keren in geslachtsdeel gesneden: ‘Je moet een zieke geest hebben om dit te doen’

Dode man ligt wekenlang in huis in Den Bosch: ‘Wat erg dat niemand zich om hem heeft bekommerd’