in

Speciaal team zoekt wederom naar vermiste Sumanta (23), politie vermoedt misdrijf

Vrijwilligers van het Veteranen Search Team zoeken dinsdag samen met de politie verder naar de vermiste Sumanta Bansi.

De 23-jarige vrouw uit Hoorn, die zwanger was toen ze verdween, is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Eerdere zoektochten leverden niets op. Er werd in juli gezocht op de Afsluitdijk en vorige week in het Noord-Hollandse Robbenoordbos. De politie denkt dat ze mogelijk ergens in dat bos bij Den Oever ligt.

Zoektocht in het bos
In het Robbenoordbos wordt ook vandaag gezocht. “Dat doen we op basis van informatie uit het onderzoek en tips die we hebben gekregen”, zegt een politiewoordvoerder.

Lees ook  Let op: deze auto’s zijn niet geschikt voor nieuwe brandstof E10

De vrijwilligers zoeken naar een speld in een hooiberg, maar dat zijn ze gewend. “We letten eigenlijk op alles wat niet in een bos thuishoort.

Er wordt niet altijd wat gevonden, maar het geeft voldoening om iets te kunnen doen”, zegt Jurgen Bijl van het Veteranen Search Team.

Wie is Sumanta?
De Surinaams-Hindoestaanse Sumanta studeerde in Nederland biomedische wetenschappen, was zwanger en was daar heel gelukkig mee.

Lees ook  Verwaarloosde uitgehongerde hond werd gered door agenten en vervolgens door één van hen geadopteerd

Maar ze had ook geldproblemen. Van de ene op de andere dag verdween ze spoorloos. Haar familie is radeloos en snapt niet wat er gebeurd is.

Sumanta is al ruim anderhalf jaar vermist, maar de politie is pas sinds november 2018 op de hoogte van haar verdwijning.

“Haar moeder heeft haar pas na negen maanden als vermist opgegeven. Dat kun je opmerkelijk noemen, maar is niet strafbaar”, aldus een politiewoordvoerder.

Terror Twin Esmee uit Ex On The Beach onherkenbaar na nieuwe plastische chirurgie

Ex-vriendin bioscoopmoordenaar Groningen had noodknop: ‘Hij was altijd al gevaarlijk’