in

Sommige baasjes laten hun honden doodvriezen, maar gelukkig grijpen deze organisaties in

De Detroit Dog Rescue organisatie heeft drie januari een tekst op hun Facebook geplaatst waar ze de slechte levenscondities van sommige honden aankaarten. Sommige honden worden namelijk blootgesteld aan de elementen in de koude winter, met alle gevolgen van dien.

Hondenbaasjes die om hun huisdieren geven, laten hun honden niet buiten als het ’s nachts koud wordt. In veel gevallen slapen de honden sowieso altijd binnenshuis in Nederland. Alleen niet iedereen doet dit en sommige mensen laten hun dieren buiten slapen terwijl de temperaturen ver onder de nul zijn.

In de Verenigde Staten heeft de staat Pennsylvania het verboden om honden meer dan twintig minuten buiten te laten als het kouder is dan nul graden Celsius. Ondanks het verbod zijn er toch baasjes die hun honden buiten op de wacht laten, om wat voor reden dan ook.

Lees ook  Married at first sight: Weg met die ex!

De politie is gaan samenwerken met organisaties zoals Detroit Dog Rescue, nadat er meerdere incidenten waren waarbij honden doodgevroren werden aangetroffen.

In Cincinnati, Ohio werd bijvoorbeeld een hond dood gevonden in zijn hok dat niet geïsoleerd of verwarmd was. In Hartford werd een hond dood gevonden aan zijn ketting. Dit zijn geen geïsoleerde incidenten. De Detroit Dog Rescue meldde in hun Facebook berichte dat ze honderden berichten krijgen over dit soort incidenten, waarbij honden buiten in de kou worden achtergelaten.

Gelukkig zijn er nog altijd mensen die opkomen voor deze dieren in nood, mensen zoals de medewerkers en vrijwilligers van Detroit Dog Rescue. De organisatie deelde laatst het verhaal van de hond Joey. Joey was buiten vastgeketende aan zijn kennel. Toen de vrijwilligers ter plekke kwamen, vertoonde de hond al tekenen van bevriezing. Zijn baasjes gaven niet meer om hem en hadden hem buiten achtergelaten.

Lees ook  Gehandicapte man zit 9 uur in gang gevangen nadat IKEA-bezorger deuropening blokkeerde met bank en vertrok.

Als de organisatie niet had ingegrepen was Joey op tragische wijze overleden. Eenmaal in de veilige handen van de organisatie kreeg Joey eerste hulp en een lekker warm bed.

Niemand zou zo moeten lijden onder barre weersomstandigheden. We snappen echte niet wat er mis is met de mensen die hun hond buiten laten met zulke temperaturen. Godzijdank zijn er nog organisaties die hun uiterste best doen om al deze honden in nood te redden.

2-jarige krijgt chocolade-ei niet open – dan kijkt de moeder van dichterbij en doet ze een dodelijke ontdekking

Enthousiaste haan sprint iedere dag naar de schoolbus om zijn beste vriendinnetje te begroeten