in

Soldaat wandelt gevangenis binnen met een hond. Kijk nu de reactie van de puppy wanneer hij deze gevangene ziet.

Honden zijn echt de vriendelijkste zielen ter wereld. Het is fantastisch hoe ze onze levens ten goede veranderen, en hoe ze onverantwoordelijk van ons houden, ongeacht wie we zijn en wat we doen.

Servicehond is geen uitzondering. Toen hij gekoppeld werd aan veteraan Bill Campbell, hielp hij het leven van een dappere soldaat helemaal om te gooien, en gaf hem de emotionele kracht die hij nodig had om verder te gaan in het leven. Maar Bill zou algauw ontdekken dat hij niet de enige persoon was die Pax geholpen had.

Toen oorlogsveteraan Bill Campbell van Irak terug naar de VS keerde, was hij er slecht aan toe. Tijdens zijn dienst had hij een traumatisch hersenletsel opgelopen, zo zwaar dat hij 100% werkongeschikt was.

Zijn posttraumatische stress was zo ernstig dat de nu 47-jarige nog nauwelijks zijn huis in Washington State uitkwam. Zijn familie was bezorgd om zijn toestand en zijn levenskwaliteit.

Lees ook  Ik verloor 50 kilo dankzij een paar eenvoudige veranderingen: Hier zijn de tips voor gewichtsverlies die ik eerder had moeten weten

Gelukkig werden ze gerustgesteld toen Bill de hond Pax kreeg, een goed getrainde posttraumatisch stresssyndroom servicehond. De trouwe labrador kon Bill de emotionele kracht geven om verder te gaan met zijn leven op een manier die hij zich nooit had kunnen voorstellen.

Bill was zo dankbaar voor Pax dat hij besloot om de vrouw te ontmoeten die hem getraind had. Dus gingen Bill en Pax naar de vrouwengevangenis van Bedford Hills.

Daar toegekomen was het meteen duidelijk dat Pax de omgeving nog goed herinnerde. Sterker nog, hij kon niet wachten om zijn oude vriendin weer te zien. Zijn staart kwispelde als gek en zijn opgewonden ogen schoten naar alle kanten zoekend naar zijn voormalige trainer, een vrouw genaamd Laurie Kellogg.

Lees ook  Beschermende zoon ziet stiefvader zijn moeder slaan. Dan leert hij hem om dit nooit meer te doen (video).

Uiteindelijk zag Pax de vrouw een eindje joggen op de binnenplaats. Hij schoot weg en overlaadde Laurie met kussen.

Na de emotionele reünie begroetten Laurie en Bill elkaar en de drie gingen naar het gebouw waar 27 gevangenen servicehonden opleiden.

Laurie, die Pax kreeg drie weken na het overlijden van haar vader, legde uit welke impact hij op haar had.

“Na jaren huiselijk geweld leed ik ook aan het posttraumatisch stresssyndroom. Ik had flashbacks”, vertelde ze Bill.

“Pax wist dat, en hij liet me weten dat ik niet daar, maar hier was. Ik wist dat hij iemand een veilig gevoel kon geven. Hij gaf me een gevoel van vrijheid op een plek waar je normaal allesbehalve dat voelt”, zei ze.

Bekijk de tranentrekkende reünie hieronder!

Hond neemt afscheid van zijn overleden baasje.

Minuten voor het huwelijk grijpt bruid de bevende hand van haar bruidegom – en beseft de waarheid over de man met ze trouwt.