in

Sluiting van verzorgingstehuis betekende de dood voor de bejaarde inwoners. Kok en conciërge zorgden ervoor dat ze niet zouden sterven.

Toen een verzorgingstehuis in California gedwongen werd om te sluiten, hadden de meeste bejaarde en gehandicapte inwoners nergens om naartoe te gaan. De onbetaalde werknemers vertrokken, maar een kok en een conciërge kwamen tussenbeide om hen te helpen.

Valley Spring Manor werd gesloten door de staat omwille van een ganse reeks van overtredingen, inclusief het gebrek aan controle van de criminele verledens van werknemers, het ongepast behandelen van verwondingen en het niet voorzien van adequate medicatie.

De inwoners werden gedwongen om te verhuizen, maar 16 mensen bleven achter.

Vele van de achterblijvers waren bedlegerig, gehandicapt of leden aan zware dementie. Met niemand om voor hen te zorgen, zouden ze overleden zijn. Er bleven amper twee werknemers achter en die stonden voor een moeilijke keuze.

“Er waren 16 inwoners achtergebleven, en we hadden een gesprek in de keuken: ‘Wat gaan we doen?’”, vertelde de kok, Michael Rowland.

Lees ook  62-jarige leeft 3 jaar dakloos: tot de politie een vergeten bankrekening ontdekt

“Als we zouden vertrekken, zouden ze niemand hebben”, vertelde Miguel Alvarez, de conciërge. Zich de gevoelens van verlating tijdens zijn jeugd herinnerend, wilde hij niemand aan dergelijke behandeling blootstellen.

Wetende dat hun inwoners de klok rond verzorging nodig hadden, schoot het duo meteen in actie.

Ze voeden, wasten en gaven medicatie aan de achterblijvers, en gingen alleen naar huis voor een snelle douche.

“Ik ging maar een uurtje naar huis om een douche te nemen, me om te kleden, en dan daar 24 uur per dag te zijn”, zei Alvarez. Compleet belangeloos bleven de twee mannen werken om ervoor te zorgen dat de inwoners veilig waren.

Tijdens hun periode daar slaagde een 65-jarige inwoner erin om af te dwalen. Gelukkig werd hij de week daarop veilig aangetroffen.

Lees ook  Spanje woest om vrijspraak voor ver krachting van vijf mannen omdat 14-jarig meisje niet bij bewustzijn was

Maar het was pas toen de toestand van andere inwoners begon te verslechteren en het duo de hulpdiensten belde dat de overheid de ernst van de situatie begon in te zien. Amper 40 minuten na het telefoontje, greep de overheid in en ging over tot de veel te late evacuatie van de overgebleven inwoners.

“Het is duidelijk dat de ambtenaars de procedureregels niet gevolgd hebben en dat is onaanvaardbaar”, zei Michael Weston, woordvoerder van het departement. Zonder de tussenkomst van Rowland en Alvarez zouden de inwoners misschien overleden zijn.

Als gevolg van het voorval werd in California een nieuwe wet gestemd om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden.

Verlamde bruid “wandelt” door de deur. Verblufte gasten barsten in tranen uit.

Man redt een wilde beer van de verdrinkingsdood. Hij kwam er met een paar krassen vanaf.