in

Slechts 10% van de mensen kan dit raadsel oplossen … Kan jij het?

Het is niet ongebruikelijk dat er op het internet raadsels verschijnen die zich vervolgens als een viraal vuurtje verspreiden. De laatste breinkraker op het web is een wiskundige vergelijking van een man genaamd Randall Jonas. Meer dan 1,1 miljoen mensen braken zich het hoofd over dit wiskundig mysterie. Ben jij klaar om het eens te proberen?

Verwarrend, niet? Maar je hoeft je niet slecht te voelen, want volgens Randall is slechts 1 op duizend mensen in staat om het op te lossen. Om je de hoofdpijn te besparen, loste The Telegraph het raadsel voor ons op.

Lees ook  Natuurfotograaf kijk wolf in ogen in Groningen: ‘Een uur later stond ik nog steeds te trillen”

Ontdek het antwoord op de volgende pagina!

 

Zij die slim genoeg zijn zullen uitkomen op 40 of 96. Beiden antwoorden zijn goed afhankelijk van hoe je het probleem aanpakt.

Om tot het antwoord 40 komen, geldt de volgende oplossing:

1 + 4 = 5

5 + 2 + 5 = 12

12 + 3 + 6 = 21

21 + 8 + 11 = 40

Om tot de oplossing 96 te komen is het proces iets ingewikkelder en moet je het eerste getal in elke lijn vermenigvuldigen met het tweede getal, en vervolgens het resultaat optellen bij het eerste getal:

Lees ook  Echtgenoot geeft vrouw altijd eerst te eten terwijl zijn eten koud wordt. Dan schuift ober ongevraagd aan tafel aan …

1 + (1×4) = 5

2 + (2×5) = 12

3 + (3×6) = 21

8 + (8×11) = 96

Daag je vrienden uit door dit bericht te DELEN!

Hond die aan extreem strakke leiband wordt gehouden heeft jullie hulp nodig!

De politie waarschuwt voor deze trend op Facebook. Maar voor deze moeder is het helaas te laat, want de foto’s zijn overal …