in

Slager opent z’n deuren om voor kinderen met kanker te zorgen.

Wanneer een kind een chronische ziekte zoals kanker heeft, moeten ouders soms honderden kilometers reizen gewoon om hun kind te laten behandelen. Wanneer dit zich voordoet, ligt hun lot in handen van huisbazen die hoge huurprijzen aanrekenen, maar al te goed wetend dat hun middelen beperkt zijn.

Het is een moeilijke situatie wanneer het behandelingscentrum veraf gelegen is van vrienden en familie. De families moeten hoge rekeningen betalen, gewoon zodat hun kind de behandeling zou krijgen dat het nodig heeft, en dan blijft er weinig over voor een verblijfplaats.

In Cairo stond een slager op om hier iets aan te doen. Zaza Ogaz nam drie jaar geleden een beslissing die al verschillende kinderen en families geholpen heeft.

Ogaz, die 50 jaar oud is, nam een leeg appartement in zijn gebouw en bouwde het om tot een veilige thuishaven voor familie en kinderen die aan kanker lijden. Hij rekent hen niets aan en weigert donaties aan te nemen.

Lees ook  Meer video’s duiken op van vechtersbaas Tommy uit Spijkenisse

Ogaz zei: “Ik kreeg het idee omdat ik me slecht voelde voor mensen die voor patiënten bedden of appartementen moesten huren aan hoge prijzen.” Het vergt een man met een sterke moraal om onrechtvaardigheid te zien, en er ook nog iets aan te doen.

Hij ging verder: “Dus besloot ik om iets gratis te doen en ik aanvaard geen donaties. Waarom zouden mensen niet alleen aan ziektes moeten lijden, maar ook aan hoge onkosten?”

Het appartement zelf is gedecoreerd met figuren als Winnie de Poe en Minnie Mouse. Sommige kinderen rijden op scooters te midden van zij die in een rolstoel zitten.

De kinderen krijgen recreatie en kijken tekenfilms. Terwijl de kinderen met elkaar spelen, genieten de ouders van een beetje rust.

Lees ook  Ze verloor de helft van haar gezicht in 1999, nu hebben haar artsen eindelijk haar een reden gegeven om het masker te verwijderen

Ogaz zorgt ook voor maaltijden en voor comfortabel onderdak voor de families. Hij houdt ervan om met de kinderen te spelen en koopt cadeautjes voor hen.

Gevraagd waarom Ogaz geen donaties aanvaard, zei de man dat hij het liefdadigheidswerk doet ter ere van zijn overleden schoonmoeder en moeder.

Om Israa getuigde: “Ik kwam hier aan en hij verwelkomde me en ik had een plek om te verblijven.” Israa heeft een kind dat in een nabijgelegen ziekenhuis voor kanker behandeld wordt.

Families reizen vanuit alle uithoeken van het land naar Cairo voor een behandeling in het ziekenhuis, en velen onder hen verblijven in de flat van Ogaz.

Als we allemaal zo genereus zouden zijn als deze man, zou de wereld een veel betere plek zijn.

Panische papa haast zich met 3-jarige zoon naar de spoedafdeling nadat hij hem per ongeluk met zijn grasmaaier overreden had.

Tiener geeft mama’s vriend een geschenk dat hem in tranen op de grond doet vallen.