in

Slachtoffer van pesten sterft een week na brutale aanval op school.

Op 16 september werd de 13-jarige Diego brutaal aangevallen door zijn klasgenootjes op de Landmark Middle School in de Amerikaanse staat California. De politie heeft nog geen informatie vrijgegeven over de aanleiding van het gevecht, maar het werd gefilmd met een telefoon.

De beelden tonen hoe een 13-jarige jongen Diego in het gezicht slaat en nog eens geslagen werd door een andere leerling. De tweede slag zorgde ervoor dat Diego ten val kwam en met zijn hoofd tegen een betonnen pilaar viel.

LEES OOK!
Twee jonge kinderen, moeder en oma overleden bij drama Etten-Leur, politie zoekt vader (33)

De tiener werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar na een week van levensreddende maatregelen bezweek hij aan zijn verwondingen.

Na de aanval woonden honderden ouders een bijeenkomst bij met de schooldirectie om hun woede uit te drukken.

De klasgenootjes van Diego getuigden dat geweld een aanhoudend probleem was op de school en dat de aanval op de 13-jarige Diego niet de eerste keer was dat hij gepest werd. Ze gaven aan dat hij ook online gepest werd.

LEES OOK!
Invalide man mishandeld met eigen wandelstok in Breda

“Terwijl we samen rouwen, willen we ook samenkomen om oplossingen te vinden en de nodige stappen te ondernemen om tragische incidenten als deze te vermijden”, zei een woordvoerder van de schooldirectie.

De twee tieners die op de video gezien werden hoe ze de jongen sloegen, werden gearresteerd en verblijven in een gesloten jeugdinstelling.

Dit had gewoon nooit mogen gebeuren. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden van Diego. We moeten onze kinderen leren om beter te doen.

Papa van in elkaar geslagen zoon (21) doet emotionele oproep.

Love Island-Chey zwaar mishandeld.