in

Slachtoffer brute woningoverval krijgt hete strijkbout op arm gedrukt

Op brute wijze werd afgelopen nacht de stalling voor caravans, boten en (oldtimer) auto’s van de familie Hemke in Heerhugowaard overvallen.

Vader (68), moeder (69) en zoon (35) werden in het holst van de nacht op gruwelijke manier in hun slaap opgeschrikt.

Moeder Hemke is nog helemaal ontdaan van de verrassingsaanval. “We staan alle drie helemaal te shaken, we kunnen nauwelijks bevatten wat er is gebeurd”, vertelt ze.

“We lagen te slapen en ineens waren die overvallers er. Ik werd vastgebonden, gelukkig hebben ze mij niet geslagen.

Maar mijn man wel. En onze zoon hebben ze een hete strijkbout op de arm gedrukt. Zo gruwelijk! Je weet niet wat je overkomt als je zoiets meemaakt.”

Lees ook  Pakketbezorger (20) overviel collega-koerier met mes voor een doos met 2200 euro aan merkkleding

‘Hoor ze nog schreeuwen’
De familie heeft doodsangsten uitgestaan. “Die mannen bleven maar schreeuwen: ‘Geld! Geld! Geld!’ Maar er viel niet meer te halen dan dat ze hebben meegenomen”, vertelt Hemke.

“Je weet niet wat je ziet als je in ons huis rondkijkt. Alles, maar dan ook werkelijk alles in ons huis is overhoop getrokken.

De kasten, lades, de kamers, het is één grote bende. Ik hoor ze nóg schreeuwen, ze gingen zo vreselijk tekeer.”

Ze vervolgt: “Ik denk dat ze op een gegeven moment in de gaten kregen dat er echt niet meer te halen viel in onze woning en toen zijn ze er uiteindelijk vandoor gegaan. Hoe lang alles geduurd heeft? Ik weet het niet, ik durf het echt niet te zeggen.”

Lees ook  ’Nog eens 18 jaar cel geëist tegen Joran van der Sloot’

Daders voortvluchtig
Vader en zoon zijn behandeld aan hun verwondingen en momenteel thuis aan het opruimen. De daders zijn nog voortvluchtig, een zoekactie van de politie leverde niet op.

Wel werd een donkere Audi Q7, waarmee de overvallers er waarschijnlijk vandoor zijn gegaan, teruggevonden in het dorp Winkel, zo’n half uur rijden van Heerhugowaard.

De politie roept iedereen die iets heeft gezien op om dat te melden. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u de politie helpen maar wel anoniem blijven? Belt u dan met nummer 0800-7000.

Rida (19) vermist in Oostenrijk, familie radeloos na hartverscheurend laatste telefoontje: “Mama, help!”

Vrouw die een jaar lang niet had getraind ‘sterft bijna’ na fitnesstraining