in

Slachtoffer bedrijfsongeval nu verdacht van zware mishandeling

De 44-jarige Pool Marcin W. die in juli vorig jaar het slachtoffer werd van een ernstig bedrijfsongeval, hoorde dinsdag twee jaar cel eisen in de Lelystadse rechtbank.

Volgens de officier van justitie probeerde hij met grof geweld een valse verklaring over het ongeluk los te peuteren bij een andere Pool.

W. trapte het slachtoffer samen met de 26-jarige Pool Pjotr T. ‘bijna dood’. Hij was verwikkeld geraakt in een schadevergoedingsprocedure met het vetverwerkingsbedrijf, waar hij zijn been ernstig had verbrand tijdens het werk.

Om geld los te krijgen, moest het slachtoffer verklaren dat W. beschermende kleding had gedragen terwijl dat niet zo was, zo stelde de officier. De man weigerde mee te werken aan de ‘zwendel’ en dat kwam hem duur te staan.

Lees ook  Matthew hield tienermeisjes alsof ze zijn eigendom waren en pakte alles van hun af

Zwaar mishandeld
De verdachten sloegen het slachtoffer volledig in elkaar in het arbeidsmigrantenhotel. Daarbij zou ook een boksbeugel zijn gebruikt.

De man is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Ook de hulp van een traumahelikopter werd ingeroepen.

Het slachtoffer hield aan het geweld wonden in zijn gezicht en ook een open fractuur van het neusbeen over.

Lees ook  Pakketbezorger (20) overviel collega-koerier met mes voor een doos met 2200 euro aan merkkleding

Op zijn neus zit sindsdien een blijvend litteken. Nog altijd heeft hij last van de gebeurtenissen, vertelde hij. Hij kampt met slaapproblemen en hoofdpijn.

De officier bestempelt het geweld als een poging tot doodslag. Hij eiste naast een schadevergoeding van 5.000 euro ook een celstraf van 24 maanden tegen beide verdachten.

Schaderegeling bedrijfsongeval
De schadevergoedingsprocedure met het vetverwerkingsbedrijf is overigens nog altijd niet afgerond, vertelde W.. Hij hoopt dat zijn advocaat dat alsnog voor hem zal regelen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Rapper verschijnt in politiepak bij 101Barz, politie niet blij

Relschopper Eindhoven: ‘Ik had de steen vast om hem in de bosjes te leggen’